Especialista de la pell

Els dermatòlegs denuncien "saturació" en les consultes amb una mitjana de 28 pacients diaris

Un 22% de les consultes es resol en la primera visita, segons un estudi

ACN Barcelona 06-06-2019 14:29 Lectures 2688

Un 22% del total de consultes que es fan al dermatòleg es resol en la primera visita, segons un estudi presentat en el congrés de l'Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venereologia (AEDV) que se celebra aquesta setmana a Barcelona. Segons aquest estudi, liderat per la unitat de recerca de l'acadèmia, el 31% de les consultes corresponen a lesions quístiques o tumorals benignes. A més, remarquen que cada mes visiten la consulta del dermatòleg més de 600.000 pacients a tot l'Estat, cosa que suposa que, de mitjana, cada dermatòleg atén 28 pacients al dia. Això provoca, segons denuncia l'AEDV, que el temps que cada metge dedica a un pacient estigui "compromès", i reclamen una millor planificació en l'assistència i més recursos per millor aquesta "saturació".

El president de l'Acadèmia, Pedro Jaén, ha demanat "buscar estratègies dirigides a millor l'eficàcia del sistema com podria ser l'aplicació generalitzada a nivell estatal de documents de consens liderats per dermatologia i vies de comunicació més eficaces amb atenció primària". També ha apuntat com una altra via per millorar la gestió de les consultes dermatològiques un major ús de la teledermatologia.

"Hi ha malalties dermatològiques com la psoriasi, la dermatitis atòpica o la hidroadenitis supurativa que minven greument la qualitat de vida del pacient", ha alertat Jaén, mentre el càncer de pell "pot posar en risc la seva vida si no es detecta a temps". Per això, ha reclamat "l'eficàcia" del sistema com a "fonamental per oferir una atenció clínica de qualitat".

Un altre estudi realitzat en el marc del mateix congrés mostra que un de cada quatre pacients amb psoriasis està actualment sense tractament. D'aquests, el 52% es troba en una fase moderada o greu de la malaltia. Segons els autors del treball realitzat per l'entitat Acció Psoriasis, les persones que pateixen aquesta patologia estan poc tractades. Només un de cada deu sent que té sota control els brots, i prop d'una tercera part dels pacients en tractament diu que no està satisfet amb el mateix. En aquesta enquesta han participat 1.265 persones.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament