Serveis Socials

Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista

La intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista és una de les mesures fonamentals per completar el suport a les víctimes

Redacció Vilafranca del Penedès 17-06-2019 12:17 Lectures 1067
Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista. Ajuntament de Vilafranca

Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista. Ajuntament de Vilafranca

Una vintena de professionals d’àmbits de Serveis socials, de la salut i de l’àmbit jurídic que treballen amb famílies de Vilafranca i de la comarca de l’Alt Penedès participen en un curs sobre la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista.

El curs té per objectiu proporcionar als professionals les eines i coneixements sobre l’abordatge dels homes que maltracten les seves parelles, o fills o filles víctimes. Es pretén oferir una comprensió sobre la problemàtica que permeti detectar, derivar als serveis especialitzats i conèixer tant l’abordatge com la intervenció dels programes per homes agressors.

La intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista és una de les mesures fonamentals per completar el suport a les víctimes en el marc d’una estratègia d’abordatge integral d’aquest greu problema social i de salut, com ja es recull al Conveni d’Istanbul ratificat per l’Estat espanyol.

Aquesta setmana s’ha arribat a la xifra oficial de 1.000 dones assassinades des del 2003 a l’Estat espanyol, però són molts els fills i filles que són assassinats víctimes de la violència masclista, més els que han quedat orfes i que patiran les seqüeles tota la seva vida.

El curs està organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i finançat en el marc del “Pacto de Estado contra la Violencia de género” del Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat i es fa a les dependències de SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones).

La durada del curs és de 15 hores i a la primera sessió ja es va reflexionar sobre els models de masculinitat i la seva relació amb la violència masclista que exerceixen els homes, avançant que el treball grupal amb els homes és una bona eina per abordar aquesta greu problemàtica que afecta a tota la societat, classes socials, orígens i nivells econòmics.

Els professionals de Vilafranca es formen en la intervenció amb homes que exerceixen la violència masclista
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres