Animals de companyia

Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos

El 2018 el CAAD va recollir 95 gossos abandonats o perduts, dels quals, només 48 van ser recuperats pels seus propietaris

Redacció Vilafranca del Penedès 18-06-2019 7:18 Lectures 1782
Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos. Ajuntament de Vilafranca

La Policia Local de Vilafranca està duent a terme durant aquest mes de juny i, per tercer any consecutiu, la campanya intensiva al carrer amb l’objectiu de controlar que els gossos estan identificats mitjançant el microxip corresponent, tal i com marca la normativa vigent.

Igualment, els agents comproven que les persones que passegen gossos de races potencialment perilloses tinguin la llicència corresponent i que els condueixin adequadament.

Així mateix, la campanya també incidirà en la recollida d’excrements i l’obligatorietat de diluir els orins que els animals facin a la via pública.

Tots els incompliments són sancionats i, a més, en el cas que trobin animals sense identificar o sense llicència de conducció de perillosos, el propietari  disposarà d’un mes per a regularitzar-ho i presentar la documentació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Aquells propietaris que no presentin la documentació dins el termini establert, seran novament sancionats.

L’objectiu final d’aquesta campanya és aconseguir reduir el nombre d’animals que s’abandonen cada any. En els darrers dos anys de campanya, un 11% dels gossos controlats, no portava microxip. El 2018 el CAAD va recollir 95 gossos abandonats o perduts, dels quals, només 48 van ser recuperats pels seus propietaris. Augmentar el nombre d’animals identificats és una de les mesures més importants per a reduir aquests abandonaments.

Aquesta acció s’emmarca dins el Pla Municipal d’Atenció als Animals de Companyia i de Tinença Responsable que va aprovar el Ple de la corporació l’any 2017.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No