Sant Joan 2019

Denuncien una agressió sexual a una menor la nit de Sant Joan, a Vilanova i la Geltrú

La revetlla de Sant Joan acaba amb vuit detinguts i dues denúncies per agressions sexuals a menors a Catalunya

A les 5 del matí s'ha produït un accident de circulació amb només danys materials a la ronda Ibèrica. El conductor d'una furgoneta que conduïa ebri i amb cinc menors a l'interior ha xocat contra una palmera

ACN/ Elisenda Rosanas Vilanova i la Geltrú 24-06-2019 19:22 Lectures 10482
Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant el balanç de la revetlla, el 24 de juny de 2019. ACN

Primer pla del conseller d'Interior, Miquel Buch, durant el balanç de la revetlla, el 24 de juny de 2019. ACN

La revetlla de Sant Joan ha acabat amb vuit detinguts, dos menys que l'any passat, principalment per baralles i agressions a festes i revetlles. Són les dades del balanç dels Mossos d'Esquadra que també han rebut, fins aquest dilluns al migdia, dues denúncies per agressions sexuals a menors, una a Vilanova i la Geltrú i una altra a Mollet del Vallès. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, en una roda de premsa en què el comissari Sergi Pla, ha especificat que també s'ha identificat el suposat agressor d'un noi a la platja del Bogatell de Barcelona. Pel que fa al Servei Català de Trànsit, l'operatiu de Sant Joan ha permès fer 2.683 controls d'alcoholèmia dels quals 179 han donat positiu administratiu i 18 positiu penal, unes xifres lleugerament superior sa l'any passat.

La major part dels vuit detinguts ho són a causa de baralles o agressions donades per l'efecte de consum d'alcohol. Hi ha però, també un detingut per un robatori amb violència i intimidació d'una motxilla a una platja i una altra per resistir-se als agents de l'autoritat. Així ho ha explicat Pla, que ha afegit la identificació d'un individua que ha agredit amb arma blanca a un altre noi a la platja del Bogatell de Barcelona, però que encara no ha estat detingut. El comissari dels Mossos d'Esquadra ha dit que la víctima està greu però no ha pogut especificar més detalls.

Pel que fa a les denúncies per agressions sexuals, els Mossos d'Esquadra n'han registrat dues a dos menors, que s'haurien produït durant la nit a Vilanova i la Geltrú i Mollet del Vallès. L'any passat van ser quatre. De totes maneres, tant Buch com Pla han advertit que aquesta xifra no es pot ''donar per tancada'' perquè encara hi ha marge per interposar denúncies de suposades agressions durant la revetlla. A aquestes dos casos s'hi ha de sumar l'agressió denunciada a Badalona, interposada aquest diumenge al matí per uns fets que suposadament haurien passat la nit o matinada de dissabte a diumenge.

Nit tranquil·la, segons la policia local

Pel que fa al balanç de la policia local de Vilanova i la Geltrú, la nit de Sant Joan a Vilanova i la Geltrú ha estat tranquil·la i sense incidents destacats. Tots els xiringuitos de les platges, les revetlles i el festival Nowa Reggae, s'han celebrat amb normalitat, tancant a l'horari previst, a les 5 de la matinada. També de forma puntual i sense cap incidència, a les 6 del matí, agents de la Policia Local, han iniciat el desallotjament de les platges per tal que es pogués iniciar la neteja. A les 7 del matí, les platges de la República, Adarró i Ribes Roges, estaven completament desallotjades i a punt per la jornada de bany. Cal destacar, segons els serveis de neteja, la disminució de deixalles a les platges respecte anys anteriors.

S'han realitzat 38 controls a persones conductores de vehicles, de les quals 7 han resultat positius, i han estat sancionades per via administrativa, 1 per via Penal i 1 positiu en drogues.

La Policia Local ha actuat en un cas d'intoxicació per consum de begudes alcohòliques al parc de Ribes Roges de dues menors de 14 anys. En total els serveis sanitaris durant la nit ha fet 25 assistències, de les quals 24 noies (22 menors, d'entre 12 i 17 anys). En 6 casos s'ha traslladat la persona a un centre sanitari, tot i que el pronòstic ha estat lleu en tots els casos,

Pel que fa als incendis, se n'han produït 2, un a la ronda de la mar Mediterrània, on s'ha cremat parcialment un contenidor de plàstic, i l'altre a la rambla dels Països Catalans, c/ Mare Isabel Ventosa, on s'han cremat uns matolls.

A les 5 del matí s'ha produït un accident de circulació amb només danys materials a la ronda Ibèrica. Una furgoneta ha col·lidit contra una palmera de la mitjana i posteriorment contra un fanal. A l'interior de la furgoneta hi viatjaven 11 persones, 5 de les quals eren menors que anaven estirats en mantes a la part del darrere, un dels quals amb només 18 mesos. En realitzar-li la prova d'alcoholèmia al conductor, ha donat positiu. S'ha immobilitzat la furgoneta i s'ha instruït atestat judicial.

A les 5.45 h la Policia Local ha detingut dos individus de 20 i 21 anys, que amb l'objectiu de robar mòbils, agredien als propietaris. Els autors han estat detinguts i posats a disposició judicial.

A banda d'aquests incidents, els serveis de seguretat han intervingut en alguna baralla, algun furt, i poca cosa més.

Revetlla sense accidents mortals

El conseller d'Interior ha destacat que durant la revetlla de Sant Joan no s'han produït víctimes mortals en vies interurbanes per accidents de trànsit, tot i que al cap de setmana se n'han donat dues, a la N-340 o a 'AP-7. Durant tota nit, els Mossos d'Esquadra de trànsit han fet fins a 2.683 controls d'alcoholèmia. D'aquests, en 179 casos el conductor ha donat un positiu administratiu, dos punts per sobre de l'any passat, i 18 han estat positius penals. Aquest petit augment, ha dit Buch, significa que ''s'ha perseguit més els conductors''. També s'han fet 47 controls de drogues.

Buch ha recalcat que l'operació tornada però, encara no ha acabat, ja que es preveu que tornin a l'àrea metropolitana de Barcelona fins a 300.000 vehicles fins a les 12 de la matinada. Per això ha advertit la possibilitat de ''cers col·lapses'' a vies ''típiques de cap de setmana d'estiu'' com són l'AP-7, la C-32, la N-340. També ha demanat ''paciència i prudència'' a tots els conductors i sobretot ''que portin aigua''. Buch ha afegit ''tots hem de tornar a casa''.

La revetlla de Sant Joan també ha deixat prop de 4.000 trucades a través del 112 i ha obert 2.121 expedients. El SEM, per la seva banda, ha atès 256 persones per diverses patologies, sobretot intoxicacions, que han afectat a 128 persones. També han atès 85 agressions, 25 per accidents d trànsit, 20 per cremades i 7 per afectacions oculars. A més, fins a 243 s'han desplaçat als serveis d'urgència, hospitals o CUAPs, per ser atesos per lesions produïdes sobretot per cremades .

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No