Alliberament LGTBI

Sitges se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI

Durant tota la jornada reivindicativa, la bandera multicolor onejarà a la façana de l’Ajuntament de Sitges per simbolitzar la defensa i el respecte dels drets del col·lectiu LGTBI

Sitges se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Ajuntament de Sitges

Sitges se suma al Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Ajuntament de Sitges

L’Ajuntament de Sitges s’adhereix un any més a la commemoració del Dia per l’Alliberament LGTBI, que se celebra arreu del món el 28 de juny, amb un acte institucional aquest divendres a les 11 hores al saló de plens de la Casa de la vila. Durant aquesta jornada festiva i reivindicativa tindrà lloc la lectura del manifest institucional que comptarà amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i regidores i regidors de la Corporació, així com també amb representants de col·lectius LGTBI.

Des de primera hora del matí onejarà la bandera amb els colors de l’arc Sant Martí a la façana de la Casa de la Vila com a gest simbòlic del compromís amb la defensa i el respecte dels drets de persones lesbianes, gais, homes i dones transsexuals i bisexuals per aconseguir la plena igualtat jurídica i social, i la tolerància zero a la discriminació.

La jornada per exigir la igualtat de drets del col·lectiu LGTBI i lluitar contra les discriminacions per raó d’orientació sexual i d’identitat de gènere es completarà amb l’ofrena floral a càrrec de Sitges Voluntaris Socials-Acció en Blau que realitzaran a les 12 hores davant del Monument contra l’Homofòbia amb motiu de l’Orgull LGTBI (Passeig Marítim a l’altura de la platja de l’Estanyol). L’activitat està oberta a tothom.

Jornada festiva i reivindicativa

La celebració del Dia internacional de l’Orgull LGTBI commemora els fets de Stonewall, unes manifestacions espontànies que va dur a terme la població LGTBI per mostrar el seu rebuig a una batuda de la policia que havia tingut lloc en un bar anomenat Stonewall Inn, a Nova York el 28 de juny de 1969. Així aquesta data marca l’inici de l’activisme i les reivindicacions LGTBI tant als Estats Units com a altres països. El 28 de juny de 1970 va tenir lloc la primera marxa de l’Orgull gai a Nova York i Los Angeles per commemorar l’aniversari dels conflictes. Des d’aleshores altres ciutats s’han sumat a aquesta iniciativa i actualment el Dia per l'Alliberament LGBTI es commemora arreu del món.


Sitges, vila diversa i respectuosa 

Després d’obrir el primer punt LGTBI de Catalunya, l’Ajuntament de Sitges ha posat en marxa un nou servei integral per tal de donar resposta al col·lectiu. El Servei d’Atenció Integral (SAI) dóna una atenció personalitzada i d’acompanyament a les persones que hagin de presentar, per exemple, incidències i denúncies sobre possibles casos de discriminació o agressió per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere. 

El SAI s’ofereix de forma presencial els dijous de 9 h a 14 h, a l’Edifici Escorxador (carrer Joan Maragall, 36). Per sol·licitar el servei cal demanar cita prèvia. També s’atendran consultes i peticions de dilluns a divendres de 10 a 14 h, per via telefònica  (93 811 31 80) o bé a través del correu electrònic sai@sitges.cat.  

Sitges està adherida a la Xarxa pública de Serveis d’Atenció Integral LGTBI de Catalunya (SAI), que està impulsada pel Departament de Treball, Afers socials i Família, a través de la Direcció General d’Igualtat, en coordinació amb els ens locals de Catalunya. Aquesta xarxa compta amb més de 76 serveis oberts a tot el territori del país.

A Barcelona hi ha la seu central, però per tal de descentralitzar el servei i fer-lo més proper a la ciutadania, els ens locals poden oferir aquest servei a través del SAI municipal, el que afavoreix també la coordinació institucional entre les accions locals i les territorials. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!