LGTBI+

L'orgull posa color als municipis del Penedès i Garraf

La majoria d'ajuntaments pengen la bandera LGTBI a la façana, fan lectures del manifest de suport al col·lectiu LGTBI+ i se sumen a la reivindicació amb actes diversos

Redacció Vilanova i la Geltrú 28-06-2019 22:26 Lectures 3254
L'orgull posa color als municipis del Penedès i Garraf. Ajuntament de Vilanova

L'orgull posa color als municipis del Penedès i Garraf. Ajuntament de Vilanova

La majoria d'ajuntaments del Garraf i el Penedès han penjat aquest divendres la bandera LGTBI a la façana per commemorar el dia de l'Orgull. La lectura del manifest de la Diada per l'alliberament sexual i de gènere, manifestacions i diversos actes han omplert el territori en una jornada festiva, però reivindicativa.

Aquest migdia, la majoria de consistoris han fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual, que se celebra el 28 de juny. Enguany es commemoren els 50 anys dels fets de Stonewall, a Nova York, que van iniciar el moviment LGTBI.  El manifest insisteix en els canvis que s'han produït, i els que no, en els 50 anys que es commemoren d'aquell dia en que la policia de Nova York va irrompre al bar d'Stonewall Inn amb la intenció de tancar el local i d'arrestar els qui hi havia.

A Vilanova, a les 12 del migdia, davant la porta de l'Ajuntament, s'ha fet la lectura oficial del manifest per commemorar el Dia de l'Alliberament LGTBI, a càrrec de Lídia Titos, escriptora, directora de cinema i membre d'una família homoparental. 

La lectura del manifest ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Olga Arnau, que ha recordat que "sense drets civils no hi ha llibertat civils", i que, "per tal d'avançar cap a una societat plena, seguirem el camí que va engegar fa temps l'Ajuntament de la ciutat, amb avanços com l'aprovació, el passat mes de desembre, del pla de la diversitat sexual, afectiva i de gènere".

Per la seva banda, la regidora Adelaida Moya ha enumerat les dificultats que ha tingut el col·lectiu LGTBI al llarg dels anys, i ha recordat que no es pot abaixar la guàrdia perquè encara hi ha molt camí per recórrer a la nostra societat.

Commemoració del Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual al Consell Comarcal del Baix Penedè Commemoració del Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual a Vilanova Commemoració del Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual a Sant Pere de Ribes Commemoració del Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual a Cubelles Commemoració del Dia Internacional de l'alliberament lesbià, gai, transsexual, bisexual i intersexual a La Bisbal del Penedès
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres