Accident de trànsit

6 de cada 10 víctimes a la carretera moren en cap de setmana

El 40% de les víctimes mortals per accident de trànsit són motoristes, ciclistes i vianants

Redacció Barcelona 01-07-2019 11:25 Lectures 1241
6 de cada 10 víctimes a la carretera moren en cap de setmana. EIX

6 de cada 10 víctimes a la carretera moren en cap de setmana. EIX

Des de l’1 de gener fins al 30 de juny de 2019, 78 persones han mort en 75 accidents mortals a les carreteres catalanes. El nombre de víctimes mortals representa una reducció del 16% respecte el mateix període de l’any passat. Tanmateix, el Servei Català de Trànsit alerta que no s’ha d’abaixar la guàrdia i que cal conduir amb la màxima atenció i prudència per prevenir qualsevol incidència a la carretera.

Pel que fa a l’edat de les víctimes mortals, destaca que gairebé una tercera part, 25 dels 78 morts tenen més de 65 anys.

Quant als dies de la setmana, el 64% dels morts a les carreteres catalanes, 50 de les 78 víctimes mortals, han estat entre divendres i diumenge. A més, convé destacar que la meitat dels accidents han tingut lloc a la tarda.

De les 78 persones mortes, quasi el 40% són víctimes de col·lectius vulnerables: 22 motoristes, 3 ciclistes i 5 vianants. Convé destacar que, fins a aquest mes de juny de 2019, el nombre de motoristes morts supera el de l’any passat, 21. En aquest sentit, l’SCT demana extremar la prudència aquest estiu, ja que amb l’arribada del bon temps augmenta la circulació dels vehicles de dues rodes.

L’estiu és una temporada d’alta mobilitat i la sinistralitat se’n ressent. El 2018, per exemple, juliol i agost van ser dels mesos amb més mortalitat de l’any.

 
 

 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré