Addiccions socials

L'associació ACENCAS avisa que l'abús de les pantalles a l'estiu pot provocar trastorns addictius en adolescents

Adverteix que la falta de control i l'excés d'hores dedicades als dispositius comporta conseqüències perilloses

ACN Barcelona 02-07-2019 11:12 Lectures 1082

L'associació catalana d'addiccions socials ACENCAS ha avisat aquest dimarts que l'abús de les pantalles a l'estiu pot provocar trastorns addictius en adolescents. Adverteix que la falta de control i l'excés d'hores dedicades als dispositius comporta conseqüències perilloses. Els joves i els nens tenen més temps per jugar amb el mòbil, la consola, l'ordinador o la tauleta, i aquests aparells es converteixen en el passatemps principal durant les vacances. Francesc Perendreu, president d'ACENCAS, constata que en molts casos els nens deixen de fer activitats socials i de tenir contacte personal amb els seus amics, a més de no fer esport. "Entren en un món de màgia durant hores i després costa diferenciar el real del virtual", ha afegit.

ACENCAS adverteix que l'accés a les noves tecnologies cada vegada es produeix en una edat més primerenca, i el problema és la falta de control. Es crea la necessitat de jugar cada vegada més temps. Perendreu ha recomanat programar activitats per als nens i pactar les hores diàries que poden dedicar als videojocs. "El més perillós és que s'avorreixin i la responsabilitat del seu entreteniment recaigui en les pantalles", ha indicat.

Si s'observa nerviosisme extrem si no pot jugar o un empipament brusc quan se li diu que passa massa temps jugant és recomanable acudir a un especialista. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple del Parlament als pressupostos de la Generalitat, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No