Prot3sta

Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge

“L’única voluntat d’Interior, els mossos i la fiscalia és intentar atemorir la dissidència política”, lamenten

ACN/ Gemma Sánchez Vilanova i la Geltrú 04-07-2019 16:46 Lectures 2385
Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge. ACN

Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge. ACN

Tres veïns de Sant Pere de Ribes investigats per haver tallat les vies del tren a Sitges durant la vaga general del passat 21 de febrer s’han negat a declarar davant el jutge. El jutjat d’instrucció número 3 de Vilanova i la Geltrú els investiga per delictes de danys i desordres públics, però han declinat dir res dins la sala perquè consideren que no hi ha cap prova evident contra ells. Insisteixen que no se’ls pot reconèixer a cap de les imatges aportades pels Mossos d’Esquadra. Per això creuen que se’ls ha identificat en base a “un fitxer ocult” on estarien registrats per la seva afiliació a l’esquerra independentista. “L’única voluntat d’Interior, els mossos i la fiscalia és intentar atemorir la dissidència política”, ha assegurat l’advocat que els representa.

Els tres investigats remarquen que la protesta a les vies del tren el 21 de febrer estava emmarcada en les manifestacions desplegades per la convocatòria de vaga general, i asseguren que aquell dia va haver una negociació amb el cap d’estació i els Mossos d’Esquadra per pactar l’estona del tall.

A les portes dels jutjats, on estaven citats aquest dijous, han assegurat que el dia de la protesta els mossos no els van identificar, sinó que “mesos més tard” la mateixa policia els va comunicar que se’ls estava investigant per haver participat al tall de vies del 21-F. “No sabem com la policia sosté a l’atestat la denúncia contra els tres, quan a cap fotografia es pot identificar qui són”, ha denunciat l’advocat que els representa, Eduardo Cáliz.

“A la vista de la poca concreció de la causa, hem cregut convenient no declarar”, ha afegit el lletrat, que ha atribuït la identificació a l’existència de “fitxers polítics” que, assegura, han estat creats pels Mossos d’Esquadra. Cáliz ha recordat que el col•lectiu d’advocats Alerta Solidària ha denunciat reiteradament l’existència d’uns registres “on s’incorporen dades com l’afiliació política, la ideologia i diverses fotografies d’activistes i militants de l’esquerra independentista i dels moviments socials”.

Es dona la circumstància que els tres investigats de Sant Pere de Ribes pertanyen al CDR del municipi i a l’entorn de la CUP. Cáliz ha subratllat que “es parla de delictes gravíssims que poden arribar als sis anys de presó contra persones que no han estat degudament identificades”.

“Si en un tall on van participar 80 o 90 persones, amb gent de tota la comarca, hi ha la coincidència que els tres investigats siguem d’un entorn reduït, fa sospitar de l’existència d’aquests arxius policials”, ha afegit davant la premsa Óscar Mendoza, un dels investigats.

Mendoza ha demanat superar el debat sobre la innocència o culpabilitat dels tres citats aquest dijous, i ha fet una crida a debatre sobre la “qualitat democràtica” i sobre la denúncia impulsada pels Mossos d’Esquadra en el marc d’una vaga general “en què els dos partits de Govern donaven el seu suport”.

Després de la citació d’aquest dijous, la defensa espera ara el pronunciament del jutge, que previsiblement emplaçarà la fiscalia i Adif a demanar noves proves –l’ens gestor està personat com acusació particular pel suposat trencament d’una tanca-. A parer de la defensa, probablement el magistrat decidirà citar a declarar els Mossos d’Esquadra autors de l’atestat.

Els tres investigats han acudit aquest dijous als jutjats de Vilanova i la Geltrú amb el suport de prop d’un centenar de persones que s’han sumat a una concentració convocada pel col•lectiu Prot3sta, creat arran de l’obertura del cas.

Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge Tres investigats per tallar les vies del tren el 21-F a Sitges es neguen a declarar davant el jutge
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres