Alzheimer

Les persones amb demència tenen pitjor salut visual, segons un estudi

L'anàlisi de la retina és clau per a la detecció precoç de l'Alzheimer

ACN Barcelona 04-07-2019 16:53 Lectures 1205
Les persones amb demència tenen pitjor salut visual, segons un estudi. Fundació ACE

Les persones amb demència tenen pitjor salut visual, segons un estudi. Fundació ACE

Les persones amb demència presenten pitjors paràmetres de salut visual que aquelles amb menor grau de deteriorament cognitiu. Així ho indica un estudi de la Fundació ACE. Tot i que caldria una anàlisi en detall, una de les hipòtesis que es desprèn del treball és que els malalts d'Alzheimer podrien millorar la seva qualitat de vida si s'incrementessin les revisions oftalmològiques entre aquesta població. De fet, l'examen de la retina és clau per a la detecció precoç d'aquesta malaltia. En aquest estudi s'han analitzat marcadors de salut visual i troballes d'imatge retiniana per Tomografia per Coherència Òptica (OCT) en una mostra de gairebé 1.800 pacients amb Deteriorament Cognitiu Subjectiu, Deteriorament Cognitiu Lleu i Demència.

A partir d’aquesta mostra, els experts han corroborat que els pacients amb demència presenten pitjor agudesa visual, usen menys correcció òptica (ulleres i lents de contacte) i tractaments oftalmològics, i s’han sotmès a menys cirurgies oftalmològiques que les persones dels altres dos grups, independentment de la seva edat, gènere i nivell educatiu.

A més, una de les línies que s’estan investigant és la possible relació entre el gruix de la retina i el desenvolupament de l'Alzheimer. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres