Cirurgia Plàstica

La reducció dels pits és la intervenció estètica corporal més demandada pels homes a Catalunya

Un estudi de la Societat catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica xifra entre un 15% i un 20% els pacients masculins

ACN Barcelona 04-07-2019 17:03 Lectures 1185

La reducció del volum dels pits és la intervenció estètica corporal més demandada pels homes a Catalunya, segons una enquesta feta a més d'un centenar de professionals de la Societat Catalana de Cirurgia Plàstica Reparadora i Estètica (SCCPRE). Les cirurgies de contorn corporal, com la reducció de mames o les liposuccions, són cada vegada més populars entre la població masculina sobretot per l'augment de la ginecomàstia, una patologia que es dona més sovint pel consum creixent d'anabolitzants entre els joves, un trastorn que només s'elimina amb cirurgia, segons el secretari de la SCCPRE, Francesc Mora. El 60% de les operacions estètiques, però, encara es donen a l'àrea facial.

La ginecomàstia també pot ser causada per un desequilibri hormonal important durant l’adolescència però, en aquests casos, és freqüentment reversible amb el pas del temps.

La liposucció és la segona intervenció de contorn corporal és la liposucció, i la operació que està ''en auge'' és per marcar l'abdomen. Els professionals utilitzen una tècnica assistida per ultrasons, per absorbir més quantitat de greix de zones concretes de la panxa i per anar recreant les línies abdominals que es dibuixen a l'abdomen de la gent musculosa.

Aquestes cirurgies de contorn representen el 40% de les cirurgies estètiques en homes i són més típiques entre la gent jove. El 60% restant són operacions de l'àrea facial. En aquesta zona, majoritàriament es fan blefaroplàstia (cirurgia de parpelles).

Els homes ja representen entre un 15% i un 20% dels pacients dels cirurgians plàstics i estètics, un fet que, segons Mora, cada vegada els homes més joves es preocupen pel seu aspecte i el volen millorar. La inseguretat és el principal motiu que porta als pacients masculins a operar-se, mentre que entre les dones, la motivació és sentir-se millor amb el seu cos. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres