Curs 2020/21

El conseller Bargalló confirma que la nova Escola Agnès de Sitges estarà a punt per al curs 2020-2021

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i regidors de l’Ajuntament s’han reunit aquest matí amb el conseller d’Educació, Josep Bargalló, a l’Ajuntament de Sitges abans de visitar les obres de construcció de l’Escola Agnès

El conseller Bargalló confirma que la nova Escola Agnès de Sitges estarà a punt per al curs 2020-2021. Ajuntament de Sitges

El conseller Bargalló confirma que la nova Escola Agnès de Sitges estarà a punt per al curs 2020-2021. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha recordat a Sitges que “fa un any vam venir a la vila per començar a parlar sobre la construcció del nou edifici de l’Escola Agnès de Sitges. Just un any després, les obres han començat i d’aquí un any vindrem a veure com s’acaben per començar el curs al setembre”. Ho ha dit el conseller aquest matí després de visitar conjuntament amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, els terrenys que acolliran el nou edifici.

El conseller Bargalló i l’alcaldessa Carbonell s’han traslladat als terrenys on s’està construint el nou edifici de l’Escola Agnès de Sitges per dur a terme una visita d’obres i conèixer on s’ubicarà i com serà el nou centre educatiu. El conseller ha dit que “és una escola que tira endavant gràcies a un conveni entre l’ajuntament i el Departament d’Educació“ i que el motiu de la visita és que “hem de fer una comissió de seguiment i hem d’estar vetllant per la construcció en tot el procés i ho hem de fer també amb la comunitat educativa”. Josep Bargalló ha explicat que “és evident que en un procés d’innovació educativa l’arquitectura és una eina fonamental de la innovació”.

L’alcaldessa, Aurora Carbonell, assegura que “hem d’estar molt satisfets de tenir -amb les condicions que pertoca- la quarta escola pública de Sitges i posar fi a la situació de provisionalitat que viu aquest centre educatiu amb mòduls prefabricats que es van construir l’any 1997”. L’alcaldessa ha remarcat també “el treball conjunt que s’ha dut a terme en tot el procés entre les dues administracions, Generalitat i Ajuntament, i també amb la comunitat educativa que és com s’han de fer les coses per arribar a objectius que a tots ens resultin satisfactoris”.


Prèviament a la visita a les obres, el conseller ha mantingut a l’ajuntament una trobada amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i regidors per tractar les principals qüestions en matèria educativa de Sitges. Han acompanyat el conseller el director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, i la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Barcelona Comarques, Montserrat Domingo.

Conveni amb l’Ajuntament de Sitges

El Departament d’Educació i l’Ajuntament de Sitges van signar un conveni al juliol de 2018 que preveu que el nou edifici estigui en marxa de cara al curs 2020-2021. El cost de la construcció és de 4,4 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aporta 2,4 milions, corresponents al 55% de l’import total de l’obra, mentre que l’Ajuntament en paga la quantitat d’1,9 milions, que suposa el 45%.  Les obres les realitza Infraestructures.cat. 

L’Escola Agnès de Sitges va començar a funcionar el 2005 en mòduls prefabricats i actualment el centre acull al voltant de 200 alumnes. El nou edifici serà d’una línia, en una parcel·la situada al barri de Quint Mar que supera els 7.000 m². El projecte preveu un disseny de la planta de l’edifici en forma de quatre: en la recta més llarga hi haurà l’aulari de primària en dues plantes i el gimnàs; a l’altre segment hi haurà les aules per al cicle d’infantil amb patis individualitzats per a cadascuna de les classes, on també estarà la cuina i el menjador, i a la part central hi haurà la biblioteca i la recepció. La part interior es destinarà a la zona d’esbarjo, on s’hi inclourà la pista esportiva. El nou equipament tindrà una capacitat per a 225 alumnes. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local