Festa Major 2019

Vilanova tindrà un Punt Lila al Tingladu i els actes de la Festa Major

Aquest espai per informar, prevenir i acompanyar davant possibles agressions masclistes serà present a Vilanova els propers tres caps de setmana

Vilanova tindrà un Punt Lila al Tingladu i els actes de la Festa Major. Ajuntament de Vilanova

Vilanova tindrà un Punt Lila al Tingladu i els actes de la Festa Major. Ajuntament de Vilanova

Després del festival Nowa Reggae i la revetlla de Sant Joan, el Punt Lila tornarà a ser present als festivals i festes que se celebren aquest estiu a Vilanova. El Punt serveix per informar, prevenir i acompanyar davant possibles agressions masclistes en aquests espais.

Aquest cap de setmana el Punt Lila s'instal·larà també durant el festival musical El Tingladu. Divendres 19, dissabte 20 i diumenge 21 hi haurà atenció durant tota la nit i matinada. Qualsevol persona que estigui veient o patint algun tipus d'agressió sexista pot sol·licitar-hi ajuda. El Punt Lila s'instal·larà a la plaça 1 d'octubre de 22 a 4 h.

En el cas de la Festa Major, els proper cap de setmana ja se celebra la Festa Major d'Entitats. Les nits de divendres 26 i dissabte 27 de juliol s'instal·larà a la Zona Esportiva de 12 de la nit a 5 de la matinada.

Pel que fa als balls de Festa Major, el Punt Lila serà a la plaça del Port per al Ball de l'alfàbrega, dissabte 3 d'agost, d'onze de la nit a 3 de la matinada; i també per al Ball de les 7 hores, la nit de diumenge 4 a dilluns 5 d'agost, de 12 a 7 del matí.

Finalment, també s'instal·larà a la plaça de les Casernes la nit del 5 d'agost, durant la celebració de la Festa Major Alternativa, de 12 de la nit a 4 de la matinada.

Què és el Punt Lila

El Punt Lila és un espai de referència de la festa d'informació i assessorament de les violències masclistes on atenen professionals expertes amb el suport del Servei d'agents per a la Convivència i voluntàries formades. És un espai on tothom sap que es pot adreçar en el cas d'haver viscut una agressió i necessiti informació, assessorament o simplement un espai on poder-ho explicar i compartir.

A iniciativa dels col·lectius feministes de la ciutat Bullanga feminista i Lluna de foc, s'ha fet un treball conjunt amb entitats de la ciutat i l'Ajuntament per fer possible un Protocol per a l'abordatge de les violències sexuals en espais públics i d'oci de Vilanova i la Geltrú. Aquest treball s'ha acompanyat de formació a entitats i professionals de l'Ajuntament, i d'un seguit d'accions que es van posar en marxa durant la celebració del Carnaval sota el lema comú "Vilanova lliure de masclisme". La principal consisteix en la instal·lació dels punts liles, un servei que es presta coordinadament amb totes les entitats i professionals implicades en l'organització i desenvolupament dels festivals i festes d'estiu.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!