Seguretat viària

Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària

Cinc d’aquestes alcoholèmies van acabar en denuncia administrativa i en una el grau d’alcoholèmia era tant elevat que es van instruir diligències adreçades al Jutjat

Redacció Vilafranca del Penedès 22-07-2019 11:38 Lectures 3386
Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària. EIX

Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària. EIX

Aquest cap de setmana passat la Policia Local de Vilafranca ha detectat sis conduccions amb alcoholèmia positiva. En tots els casos els agents van detectar infraccions en la conducció i, en aturar el vehicle, es van observar les persones conductores amb símptomes d’anar begut. Cinc d’aquestes alcoholèmies van acabar en denuncia administrativa i en una el grau d’alcoholèmia era tant elevat que es van instruir diligències adreçades al Jutjat.

Els agents també van denunciar tres conductors per conducció temerària. En el primer cas un conductor va fer diverses maniobres a una velocitat excessiva per diferents carrers del barri de Sant Julià. Igualment dos conductors van ser aturats i denunciats per conducció temerària amb accelerades i frenades brusques pel barri de la Girada.

Finalment també es va aturar un conductor al vial de les Clotes que va donar positiu en drogues, per la qual cosa va ser denunciat.

La Policia Local de Vilafranca recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquests efectes s'engloben els següents àmbits:

·                     Falsa sensació de seguretat sobre si mateix.

·                     Alteració del temps de reacció.

·                     Deteriorament i alteracions en el temps de reacció.

·                     Reducció de la capacitat d'atenció.

·                     Trastorns i alteracions psicomotrius.

·                     Disfuncions en la percepció.

Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat).

No poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat els conductors dels vehicles següents:

·     Destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg.

·                     Destinats al transport de viatgers de més de 9 places.

·                     Destinats al transport escolar o de menors.

·                     De servei d'urgència.

·                     De transport especial.

·                     Amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d'antiguitat.

 

És delicte contra la seguretat vial conduir sota l'efecte de l'alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No