Seguretat viària

Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària

Cinc d’aquestes alcoholèmies van acabar en denuncia administrativa i en una el grau d’alcoholèmia era tant elevat que es van instruir diligències adreçades al Jutjat

Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària. EIX

Denuncien deu conductors a Vilafranca per alcoholèmies i drogotest positius i per conducció temerària. EIX

Aquest cap de setmana passat la Policia Local de Vilafranca ha detectat sis conduccions amb alcoholèmia positiva. En tots els casos els agents van detectar infraccions en la conducció i, en aturar el vehicle, es van observar les persones conductores amb símptomes d’anar begut. Cinc d’aquestes alcoholèmies van acabar en denuncia administrativa i en una el grau d’alcoholèmia era tant elevat que es van instruir diligències adreçades al Jutjat.

Els agents també van denunciar tres conductors per conducció temerària. En el primer cas un conductor va fer diverses maniobres a una velocitat excessiva per diferents carrers del barri de Sant Julià. Igualment dos conductors van ser aturats i denunciats per conducció temerària amb accelerades i frenades brusques pel barri de la Girada.

Finalment també es va aturar un conductor al vial de les Clotes que va donar positiu en drogues, per la qual cosa va ser denunciat.

La Policia Local de Vilafranca recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquests efectes s'engloben els següents àmbits:

·                     Falsa sensació de seguretat sobre si mateix.

·                     Alteració del temps de reacció.

·                     Deteriorament i alteracions en el temps de reacció.

·                     Reducció de la capacitat d'atenció.

·                     Trastorns i alteracions psicomotrius.

·                     Disfuncions en la percepció.

Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat).

No poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat els conductors dels vehicles següents:

·     Destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg.

·                     Destinats al transport de viatgers de més de 9 places.

·                     Destinats al transport escolar o de menors.

·                     De servei d'urgència.

·                     De transport especial.

·                     Amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d'antiguitat.

 

És delicte contra la seguretat vial conduir sota l'efecte de l'alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!