Cuidem

La Casa d’Oficis de Vilafranca dóna suport als centres sociosanitaris locals

L’objectiu d’aquesta iniciativa és realitzar tasques de suport als professionals que hi treballen com a auxiliars d’atenció sociosanitària i despertar en aquest jovent la motivació per seguit formant-se

Redacció Vilafranca del Penedès 23-07-2019 10:00 Lectures 1522
La Casa d’Oficis de Vilafranca dóna suport als centres sociosanitaris locals. Ajuntament de Vilafranca

La Casa d’Oficis de Vilafranca dóna suport als centres sociosanitaris locals. Ajuntament de Vilafranca

La Casa d’Oficis “Cuidem”, centrada en l’especialitat d’Atenció Sociosanitària, és un programa destinat a persones menors de 25 anys i graduades en ESO. Ha constat d’una primera fase de formació professionalitzadora, en la qual l’alumnat tenia dret a una beca de formació,  i d’una segona fase en la que han estat contractats per l’Ajuntament de Vilafranca.

Des de principis de gener fins a finals de juny, els i les joves s’han format en  l’especialitat, essent molt satisfactori el balanç final doncs el 100 % del grup ha obtingut el certificat de professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials. S’ha completat aquesta formació amb xerrades relacionades amb l’especialitat i visites a diversos centres que treballen amb persones dependents.

Des de finals de juny, els i les joves de la Casa d’Oficis Cuidem han estat contractats per l’Ajuntament de Vilafranca per a col·laborar amb el Consorci Sociosanitari de Vilafranca–Centre Ricard Fortuny i la Fundació l’Espiga. L’objectiu d’aquesta iniciativa és realitzar tasques de suport als professionals que hi treballen com a auxiliars d’atenció sociosanitària i despertar en aquest jovent la motivació necessària per a seguir formant-se.

La Casa d’Oficis és un projecte de Treball als Barris, impulsat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, des del Servei d’Ocupació i Formació, i confinançat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo, Migraciones y Seguridad Social – Servicio Público de Empleo Estatal.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament