Gent gran

El Redós de Sant Pere de Ribes celebrarà el cinquè concert solidari per recaptar fons pel projecte “Redós acull”

L’acte musical es durà a terme el pròxim 15 de setembre

Aroa Tort Sant Pere de Ribes 13-08-2019 14:36 Lectures 5317
El Redós de Sant Pere de Ribes celebrarà el cinquè concert solidari per recaptar fons pel projecte “Redós acull”. Fundació Redós

El Redós de Sant Pere de Ribes celebrarà el cinquè concert solidari per recaptar fons pel projecte “Redós acull”. Fundació Redós

La Fundació Redós de Sant Pere de Ribes celebrarà per cinquè any un acte solidari per recaptar diners pel seu projecte “Redós acull”. L’esdeveniment es durà a terme el 15 de setembre en els jardins de la Fundació, i es tracta d’un concert de música principalment clàssica, obert a tota la gent del poble. Els diners que s’aconsegueixin recaptar aniran destinats als serveis que aquesta fundació ofereix a les persones grans que precisen ajuts de forma immediata mentre esperen la resposta de l’administració pública.

Al concert “està convidat tothom, els avis i àvies i els seus familiars, però sobretot interessa que vingui gent del poble perquè coneguin el projecte”, diu Vanessa Mollà, col·laboradora del departament de Comunicació de la fundació. “Habitualment és un concert d’una hora i mitja o dues hores, al vespre, amb músics de Sant Pere de Ribes, ─falta acabar-ho de confirmar aquest any─, ja que la fundació sempre intenta treballar amb gent del poble”, explica Mollà. “Són músics joves, virtuosos, que potser no tenen tantes oportunitats”, afegeix Montserrat Falguera, gerent de la fundació.  I agrega que “l’entrada és gratuïta, però demanem a les persones que venen que facin el donatiu que vulguin, o que s’inscriguin com a socis del programa, amb la quantitat que desitgin”.

Per altra banda, Mollà incideix en la difusió que volen dur a terme per recaptar més diners: “Volem posar el focus en millorar la difusió del concert, per tal de conscienciar la gent, que entenguin l’acte i aconseguir suport. Estem fallant en la comunicació i millorar-la pot afavorir que la gent prengui consciència del que fem”. Perquè, segons Falguera, “nosaltres no podem arribar a tot, necessitem ajuts externs, per això busquem la solidaritat de la gent”. I és que, en els últims anys, “hem tingut més pèrdues que guanys, ja que hi ha despeses, i gairebé no hem recaptat res”, conclou Mollà.

El projecte “Redós acull” porta des de l’any 2014 prestant serveis i donant suport als avis i àvies, així com a les famílies, que estan en procés d’espera de la resposta de les administracions públiques a les seves peticions. Entre altres, la fundació ofereix estades al Centre de Dia, serveis de menjador social, d’acolliment residencial d’urgència per a persones sense llar o de transport adaptat per als usuaris del Centre de Dia, “sense fer cap distinció dels recursos que tinguin, perquè ajudem a tothom”, diu Falguera. La Fundació Redós té més de cent anys d’història donant suport a persones amb situacions de vulnerabilitat, i des dels anys 70 està especialitzada a ajudar a la gent gran.

El Redós de Sant Pere de Ribes celebrarà el cinquè concert solidari per recaptar fons pel projecte “Redós acull”
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres