Grup criminal

Els Mossos desarticulen al Vendrell una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motos

El grup robava furgonetes per sostreure les motos que enviava al Marroc

ACN El Vendrell 14-08-2019 15:51 Lectures 11056
Els Mossos desarticulen al Vendrell una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motos. Mossos d'Esquadra

Els Mossos desarticulen al Vendrell una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motos. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra han desarticulat una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motocicletes. Dilluns es va detenir una dona i dos homes, de 25, 32 i 36 anys, veïns de Torredembarra i el Vendrell i de nacionalitat marroquina. Estan acusats dels delictes de pertinença a grup criminal, robatori i furt d'ús de vehicles, falsificació documental i tràfic de drogues. El grup tenia una alta mobilitat. Robaven furgonetes que utilitzaven per sostreure les motos – com a mínim una quinzena- que enviaven al Marroc. En la investigació dels Mossos també es va descobrir que transportaven grans quantitats de marihuana preparada per a la venda final.

La investigació va començar a principis del mes de febrer. Diversos robatoris de motocicletes, de característiques similars, a la comarca del Tarragonès, van aixecar les sospites. Després d'establir dispositius de vigilància per comprovar l'abast del grup, es va començar a definir l'organització criminal que s'ha desarticulat. El grup cometia els seus robatoris a les comarques del Tarragonès, el Baix Camp, l'Alt Penedès i el Baix Penedès i també a l'àrea metropolitana de Barcelona.

Cadascun dels membres del grup tenia un rol específic. Robaven furgonetes i les utilitzaven per a sostraure motocicletes. Un cop modificades les matrícules, enviaven les motos cap al Marroc. L'organització feia servir fortes mesures de protecció per ocultar-se i dificultar les investigacions policials però els Mossos han pogut acreditar un mínim de quinze robatoris de vehicles.

Després de les detencions es van poder recuperar sis furgonetes, dues motocicletes i la documentació de quatre motos més. Una de les furgonetes la van trobar, al març, agents de seguretat ciutadana que feien patrullatge a la Pobla de Montornès. Era un vehicle robat al febrer al barri tarragoní de Bonavista. A la furgoneta hi havia dues plaques de matrícula d'altres vehicles i, a l'interior, una motocicleta tipus 'scooter' que havia estat sostreta el mateix dia a Tarragona.

El grup, aprofitant la seva mobilitat i estructura, estava traficant amb drogues. Transportaven grans quantitats de marihuana llesta per a la seva venda final. En els escorcolls es van trobar més de quinze quilos de cànnabis en bosses industrials plenes de cabdells de marihuana.

Els Mossos han acreditat que l'organització està formada per cinc persones. Dilluns van dur a terme un operatiu d'entrades i escorcolls a habitatges de Torredembarra, la Pobla de Montornès i el Vendrell. A més de les tres detencions, s'han obert dues ordres de recerca i detenció per als altres dos membres del grup identificats. En els registres es van trobar plaques de matrícula, un ciclomotor amb els elements de seguretat manipulats, diversos motors de vehicles, roba de moto i altres objectes.

Aquest dimarts va passar a disposició judicial al Vendrell la dona arrestada que ha quedat en llibertat amb càrrecs amb la obligació de presentar-se davant l'autoritat judicial quan sigui requerida. Els dos homes detinguts compareixen aquest dimecres davant del jutge. 

Els Mossos desarticulen al Vendrell una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motos Els Mossos desarticulen al Vendrell una organització especialitzada en el robatori i tràfic de motos
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La campanya electoral del 10-N durarà només una setmana i els partits cobraran un 30% menys en subvencions

ELECCIONS GENERALS. A qui votaràs el proper 10 de novembre del 2019?

Esquerra Republica
Partit dels Socialistes
En Comú Podem
Junts per Catalunya
Ciutadans
Partit Popular
Vox
Altres
No votaré