Curs 2019/20

L'Artífex posa en marxa el nou 2019-2020, amb noves propostes formatives per a adults i infants

Recuperació de mobles, Art Floral, Enquadernació, Scrapbooking, Home Deco i Puntes de Coixí són els nous cursos per a adults

Redacció Canyelles 26-08-2019 9:00 Lectures 2016
L'Artífex posa en marxa el nou 2019-2020, amb noves propostes formatives per a adults i infants. Ajuntament de Canyelles

L'Artífex posa en marxa el nou 2019-2020, amb noves propostes formatives per a adults i infants. Ajuntament de Canyelles

L'Artífex, el Centre de Qualificació Professional en Oficis Artesans de Canyelles, posa en marxa el nou 2019-2020, amb noves propostes formatives per a adults i infants. La recuperació de mobles, l’Art Floral, l’Enquadernació, l’Scrapbooking, el Home Deco i les Puntes de Coixí són els nous cursos pensats per a adults i les classes comencen el 16 de setembre. Pel que fa als infants, s’inclou un Taller de Volums i el curs comença el 30 de setembre.

En aquest sisè any de funcionament de l’Artífex, s’hi incorporen noves disciplines, que portaran  l'alumne a endinsar-se en tècniques totalment noves a través del treball del moble (Recuperació del moble), de l'art floral (Art Floral), del paper (Enquadernació o Scrapbooking), de la fusta (Home Deco), del teixit (Puntes de Coixí) o l'escultura en volum, per als més petits (Taller de volums en fang). Una formació que s’afegeix a la que ja s'imparteix al centre com la ceràmica, el vidre, la pintura i la creativitat. Són cursos que integren una part teòrica i una altra essencialment pràctica. Igual com l'any passat, al llarg del curs es proposaran altres formacions com la de marqueteria, la joieria i altres especialitats, a banda dels cursos monogràfics.

L’Artífex, una aposta per la formació i l’ocupació

L’Artífex és una de les principals apostes de l'Ajuntament de Canyelles per promoure la formació i l'ocupació al municipi, i es fa en un àmbit concret, el de l'artesania i els oficis antics. L'objectiu és formar gent aturada, o no, en aquests antics oficis com la ceràmica, la fusta, el vidre, la pintura o la joiera perquè obtinguin una qualificació professional i puguin iniciar els seus propis projectes empresarials, a través de l'acreditació del carnet d'artesà.

L’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, assegura que després de sis anys, estem molt satisfets del projecte de l’Artífex, que ha anat creixent a base d’anar picant pedra. És un repte perquè tot i que hi ha moltes escoles d’artesania aquesta és diferent pel seu caire de voler retrobar els oficis antics.

L'objectiu és motivar la creació de col·lectius legals en forma d'empreses, associacions o cooperatives per poder vendre els productes creats a Artífex, a través del Projecte Nadal Canyelles. Una marca pròpia creada per comercialitzar aquests productes artesans a la Botiga del Nadal Canyelles de manera permanent i per encàrrec. Aquests productes també estan presents a la Fira de Nadal Canyelles o en altres esdeveniments i certàmens  dedicats al Nadal com les fires de  Düsseldorf, Frankfurt, Perpinyà o Pisa, entre d'altres, amb la voluntat de treballar en un marc més ampli de comercialització i promoció econòmica d'aquest producte nadalenc que porta la marca de Nadal Canyelles. És una iniciativa estretament a aquest projecte de Nadal Canyelles i també està lligada a la renovació del nucli antic de Canyelles, on es troba l’escola, on es projecta la creació de petits tallers d’artesans.

El període d'inscripcions per al curs 2019-2020  és obert fins al 6 de setembre i podeu trobar la documentació en els enllaços següents:

-Informació, horaris i preus dels cursos i talles de l'Artífex 2019-2020
-Inscripcions dels cursos per Adults de l'Artífex 2018-2019
-Inscripcions dels Tallers per a nens de l'Artífex 2018-2019
-Horari setmanal als cursos i tallers de l'Artífex 2019-2020

Per a més informació, us podeu adreçar a l'OAC de l'Ajuntament de Canyelles, al telèfon de l'Ajuntament de Canyelles 93 8973011 o bé, al correu artifex@canyelles.cat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No