Curs 2019/20

L’Associació Celíacs critica la situació d’indefensió dels 30.000 infants celíacs als menjadors escolars

Denuncia que algunes escoles no garanteixen la seguretat alimentària en l’oferta de menús sense gluten

ACN/ Gerard Comas Barcelona 12-09-2019 12:32 Lectures 2970

Amb l’inici del curs 2019-2020, l’Associació Celíacs de Catalunya ha denunciat la “situació d’indefensió” en la que es troben els 30.000 alumnes celíacs o sensibles al gluten que mengen als menjadors catalans, ja que asseguren que alguns dels seus centres no garanteixen una oferta de menú lliure de gluten. En aquesta direcció, l’agrupació ha criticat que no s’està executant la resolució 56/XII aprovada per la Comissió d’Educació, que garanteix que tots els centres educatius ofereixin un servei de menjador adequat per als alumnes amb patologies relacionades amb la ingesta del gluten.

A més, l’associació també ha comunicat que setmanalment gestiona una mitjana d’una reclamació per intoxicació per ingesta del gluten als centres escolars, una dada que “demostra que els protocols actuals de seguretat en gestió del gluten no són suficients”, apunten. A aquesta situació, segons l’organització, se li suma el fet que aquest curs s’han retirat els 10 punts addicionals que s’oferien als infants celíacs en fer la preinscripció perquè poguessin elegir un centre adequat a les seves necessitats alimentàries.

L'entitat va presentar una queixa formal al Síndic de Greuges el passat mes d'abril. Paral·lelament, l’associació també s’ha reunit amb el Departament d’Educació i amb diversos diputats i ha estat present en la ronda participativa del nou decret de menjadors perquè es tingui en compte els infants amb patologies relacionades amb la ingesta del gluten.

Una sèrie d’actuacions on l’agrupació ha exposat la seva preocupació, perquè no tots els centres escolars ofereixin servei de menjador per a alumnes amb patologies relacionades amb la ingesta del gluten, diuen, provocant que els infants s’hagin de portar el seu propi menjar. Així mateix, ha denunciat els nombrosos casos d’escoles que ofereixen menjar lliure de gluten on s’han donat errors de protocol i l’infant celíac s’ha contaminat.

En aquesta línia, el president de l’Associació Celíacs de Catalunya, José Molina, ha assegurat que “tant els infants com les seves famílies han de poder menjar als menjadors sentint-se segurs i tranquils”, ja que “les intoxicacions tenen conseqüències per a la salut a curt i llarg termini”. Molina ha conclòs apuntant que “la salut dels infants celíacs no pot esperar més” i que “cal que s’actuï aviat”.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres