Jocs

L’Espai Jove La Nau i la Casa dels Estranys s’alien al voltant del món dels jocs a Vilafranca

Amb motiu del 25è aniversari de l’associació juvenil La Casa dels Estranys, La Nau serà l’escenari de la primera activitat commemorativa

Redacció Vilafranca del Penedès 25-09-2019 13:37 Lectures 2070
L’Espai Jove La Nau i la Casa dels Estranys s’alien al voltant del món dels jocs a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

L’Espai Jove La Nau i la Casa dels Estranys s’alien al voltant del món dels jocs a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

La Casa dels Estranys celebra aquest any el seu 25è aniversari i és per aquest motiu que l’entitat, en col·laboració amb el servei de Joventut de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, ha previst diverses activitats al voltant del món dels jocs. La primera activitat seran unes Jornades de rol i jocs de taula, el dissabte, 5 d’octubre,  a l’Espai Jove La Nau. Seran les primeres jornades de rol que albergarà La Nau, promogudes en col·laboració amb aquesta entitat històrica i amb un fort component de participació juvenil en la seva organització.

La Casa dels Estranys és una associació juvenil que va néixer oficialment com a tal el 1994, i en els seus orígens el seu espai d’activitat i reunió va ser l’anterior equipament juvenil, l’Etcètera, al carrer de La Font.

Ja aleshores aquesta entitat fou el punt de trobada i paraigües d’aficionats i aficionades als jocs de rol i de taula, i amb la complicitat del servei de Joventut de llavors es van organitzar diverses jornades de rol, i el mateix equipament juvenil era l’espai de trobada informal de totes les persones joves afeccionades als jocs de simulació.

En la roda de premsa de presentació el regidor de Joventut, Miquel Medialdea, va felicitar l'entitat per aquest aniversari assegurant que "és un orgull poder dir que també es celebren 25 anys de col·laboració entre el Servei de Joventut i La Casa dels Estranys". Medialdea va remarcar que confia que aquestes jornades siguin “l'inici d'una estreta relació entre l'entitat i l'Espai Jove La Nau". El regidor ha assegurat que cal posar en valor que una entitat 100% juvenil tingui aquesta continuïtat en el temps.

Les jornades de rol i jocs de taula a La Nau

Les jornades del dia 5 tindran un programa d’activitats divers i obert a tota la ciutadania. A partir de les 4 de la tarda, s’obriran les portes de La Nau, i a partir de les 5 començaran les activitats commemoratives de les Jornades amb la inauguració d’una exposició que repassarà els 25 anys de l’associació. Després de la inauguració de l’exposició, que es preveu instal·lar durant unes setmanes a La Nau i després poder-la traslladar als centres de Secundària per difondre l’existència de l’associació com entitat històrica i viva dels jocs de taula a Vilafranca, entre la població més jove. A 2/4 de 6 hi haurà una xocolatada gratuïta per a totes les persones assistents.

Durant tota la jornada, des de les 4 de la tarda i fins a les 12 de la nit, s’habilitaran diversos espais de La Nau de manera simultània,  i hi haurà partides de rol i jocs de taula durant tota la Jornada, per a totes les edats i tots els nivells. També hi haurà una ludoteca de jocs perquè qui vulgui pugui jugar lliurement.

La prèvia a les VilaJuga 2019

Aquestes jornades de rol també pretenen ser una prèvia de les 4es jornades VilaJuga, servirà per donar el tret de sortida de les VilaJuga, que aquest any es realitzaran durant el cap de setmana del 19 i 20 d’octubre, un any més, al recinte firal de la zona esportiva. Les VilaJuga d’aquest any vénen precedides d’unes jornades, les del 2018, on es van superar les expectatives amb una assistència rècord de 4.000 persones.

Per a més informació...

Totes aquelles persones joves interessades amb els jocs de rol i de taula, poden contactar directament amb La Casa dels Estranys a través de les seves xarxes socials o al correu hola@vilajuga.org.

Així com estar també alerta de la programació de La Nau, a través del web joventut.vilafranca.org i les xarxes socials de Joventut Vilafranca, o directament a l’espai jove.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No