Oncologia

Descobreixen una nova teràpia que allarga la supervivència dels pacients amb càncer colorectal avançat amb mutació BRAF

Una triple combinació de fàrmacs permet passar dels 5,4 als 9 mesos de supervivència

ACN Barcelona 30-09-2019 11:39 Lectures 1690
Vall d'Hebron Institut d'Oncologia. VHIO

Vall d'Hebron Institut d'Oncologia. VHIO

Un treball liderat pel doctor Josep Tabernero, director del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO), ha descobert una nova teràpia que allarga la supervivència dels pacients amb càncer colorectal avançat amb mutació BRAF. Una triple combinació de fàrmacs resulta efectiva per aconseguir passar dels 5,4 als 9 mesos de supervivència, en comparació amb una teràpia estàndard. Tabernero ha presentat els resultats d'aquest treball en el marc del congrés anual de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica (ESMO), que s'està celebrant a Barcelona des de divendres. També s'han publicat a la revista 'The New England Journal of Medicine'.

La inhibició de BRAF, un gen que produeix una proteïna que ajuda a controlar la reproducció cel·lular, ha estat funcionant a l'hora de tractar altres tipus de càncer, com el melanoma, però no estava donant resultat en el càncer colorectal. La solució ha estat afegir altres fàrmacs inhibidors.

En l'estudi han participat 655 pacients, que es van distribuir en tres grups amb diferents combinacions de fàrmacs. La combinació més eficaç va ser la d'encorafenib, binimetinib i cetuximab, amb una supervivència de 9 mesos. El grup amb dos fàrmacs va assolir els 8,4 mesos, i el de control, 5,4.

A més, la taxa de resposta confirmada va ser del 26% en el grup que va consumir els tres fàrmacs, i del 2% en el de control. El 8-12% dels casos de càncer colorectal tenen la mutació de BRAF.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No