Robatori

Detinguts dos homes per cometre robatoris a gent gran quan sortien del banc a Vilanova i la Geltrú

Aquest tipus de furts es coneixen amb el nom de “cogoteros” i buscaven les víctimes en zones properes a entitats bancàries d’arreu de Catalunya

Redacció Vilanova i la Geltrú 06-10-2019 12:00 Lectures 3495
Detinguts dos homes per cometre robatoris a gent gran quan sortien del banc a Vilanova i la Geltrú. Mossos d'Esquadra

Detinguts dos homes per cometre robatoris a gent gran quan sortien del banc a Vilanova i la Geltrú. Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell i de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC) van detenir, el dimecres 2 d’octubre, dos homes de nacionalitats peruana i xilena, de 46 i 58 anys, i veïns de Barcelona i Cornellà de Llobregat, com a presumptes autors de sis delictes de furts i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el mes de setembre quan els investigadors van tenir coneixement d’un grup de persones que es dedicarien a cometre delictes contra el patrimoni i es va crear un equip conjunt de treball amb investigadors de la DIC i de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Martorell.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van comprovar com quatre persones es reunien diàriament per cometre furts especialitzats, coneguts normalment com a “cogoteros”, a persones d’edat avançada.

Els investigadors van aconseguir acreditar el modus operandi del grup criminal. Un membre del grup recercava per una zona amb entitats bancàries, de qualsevol població del territori català, a la possible víctima i la seguia fins a l’entitat on comprovava el reintegrament que realitzava en efectiu. Aquest donava l’avís a dues dones que feien el seguiment de la víctima fins al seu domicili i aprofitaven qualsevol excusa per accedir al portal i així acompanyar-la fins a l’ascensor, on la distreien amb l’objectiu de cometre el furt.

El quart membre del grup les esperava fora, a la via pública, i marxaven del lloc amb un vehicle.

Els investigadors van acreditar un total de sis fets delictius comesos per aquest grup delinqüencial, concretament als municipis de Badalona, Barcelona, Tarragona i Vilanova i la Geltrú.

Finalment, el matí del 2 d’octubre, l’equip d’investigadors va localitzar a Barcelona dos dels membres del grup criminal, quan acabaven de perpetrar un altre furt a una persona d’edat avançada, i els van detenir.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No