Una institució local

Institut Manuel de Cabanyes, 50 anys del primer institut públic de Vilanova i la Geltrú

El conseller d'Ensenyament de la Generalitat i l'alcaldessa de la ciutat van participar ahir en l'acte de celebració

Redacció Vilanova i la Geltrú 07-10-2019 17:57 Lectures 2972
Festa a l'Institut Manuel de Cabanyes, 50 anys del primer institut públic de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Festa a l'Institut Manuel de Cabanyes, 50 anys del primer institut públic de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

L'Institut Manel de Cabanyes ha celebrat aquest diumenge 6 d'octubre el seu 50è aniversari. Aquest centre educatiu va obrir les seves portes el 6 d'octubre de l'any 1969 en una Vilanova i la Geltrú on no hi havia cap centre educatiu públic de Batxillerat. L'institut va ser la resposta a la reclamació continuada de la ciutat i la comarca per la construcció d'aquest equipament en el context històric dels darrers anys del franquisme.

Per celebrar l'efemèride ahir diumenge va ser a Vilanova i la Geltrú el conseller d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, qui va visitar de la mà del director del centre, Oriol Jorquera i, juntament amb l'alcaldessa de la ciutat, Olga Arnau; la regidora d'Educació i Ocupació, Mercè Mateo i el regidor d'Infància i Joventut, Adrià Guevara les instal·lacions i una exposició fotogràfica i documental que commemora els 50 anys d'existència del primer institut de VNG.

La commemoració va reunir al gimnàs del centre, representants de la comunitat educativa actual i de generacions anteriors, amb un reconeixement especial a la figura de Francesc-Xavier Puig Rovira que, essent regidor d'Educació de l'Ajuntament entre els anys 1960 i 1966, va tenir un paper destacat en l'impuls municipal per a la construcció de l'institut.

L'acaldessa de la VNG va recordar que el Cabanyes va ser el primer institut de la ciutat i “ha estat model i referència, marcant la línia pedagògica en molts aspectes, per als centres que han vingut després i que han completat la nostra oferta educativa”. Per la seva banda, el conseller Josep Bargalló va afirmar que el Cabanyes “és un referent del sistema educatiu del país”.

L'aniversari d'ahir va comptar també amb l'assistència dels regidors Julio Ruiz i Emilio José Montero, del Grup Municipal del PSC; de la directora general de Centres Concertats i Centres Privats, Pilar Contreras i de la cap de l'Àrea per a la Coordinació i la Planificació Escolar, Judit Barbacil.

La celebració, iniciada ahir, continuarà durant la Fira de Novembre amb l'objectiu d'esdevenir punt de trobada dels exalumnes de l'institut. El centre ocuparà un espai a la carpa d'activitat i oci del Parc de Baix-a-Mar amb la idea de fer un ‘photocall' i un ‘videocall' divendres 8 de novembre de les 17 a les 21 h i alhora que els exalumnes puguin expressar el que ha representat el centre per a ells. Així mateix també tindran presència al mercat juvenil de l'espai de Baix-a-Mar.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No