Espai Jove

Vilanova recuperarà l'envelat municipal a la zona esportiva per a les festes de Nadal i Carnaval

Ara l'Ajuntament busca els fons per construir l'Espai Jove

A finals d'any acaba la cessió de la Nau del Ferrocarril, on començaran les obres d'ampliació de l'espai expositiu del Museu

Redacció Vilanova i la Geltrú 08-10-2019 16:57 Lectures 3290
Imatge d'arxiu de l'Envelat municipal de Vilanova. EIX

Imatge d'arxiu de l'Envelat municipal de Vilanova. EIX

El Ple de l'Ajuntament d'aquest dilluns va aprovar una modificació de crèdit per incloure una partida destinada a instal·lar un envelat provisional entre les dates de Nadal i Carnaval per a les activitats que organitza la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú, i que fins ara es duien a terme a la Nau del Ferrocarril. A finals d'any acaba la cessió d'aquesta nau per part de la Fundación de los Ferrocarriles Españoles, que començarà les obres d'ampliació de l'espai expositiu del Museu.

En aquests tres mesos és quan es concentren la majoria d'actes organitzats per les entitats juvenils, com les festes de Nadal i Cap d'Any, el Ball de Mantons i el Ball del Comparser.

L'envelat s'ubicarà a la zona esportiva, i funcionarà igual que la Nau del Ferrocarril, congestionada per l'Ajuntament i la Coordinadora, que organitza la programació de les activitats d'oci i de lleure.

El regidor de Joventut, Adrià Guevara, ha explicat en roda de premsa que, veient que la cessió de l'espai acabava, “ens trobàvem amb la necessitat de garantir un espai provisional per al lleure i l'oci de les entitats juvenils i de la ciutadania en general, fins que l'Espai Jove definitiu pugui ser una realitat. Tal i com vam expressar en l'acord de govern, una de les nostres màximes prioritats és construir-lo durant aquest mandat”.

Ara l'Ajuntament busca els fons per construir l'Espai Jove i poder establir terminis per projectar les inversions. Mentrestant, s'està treballant per trobar una alternativa estable quan s'acabin aquest tres mesos d'envelat.

L'envelat, com a espai alternatiu provisional, tindrà un aforament més ampli que la Nau, i s'ubicarà on ja hi havia hagut un envelat anteriorment. Durant els tres mesos de programació es tindrà en compte el període d'excepcionalitat per cenyir-se a la legislació acústica actual pel que fa a les normatives de soroll.

L'espai s'ha treballat conjuntament entre l'Ajuntament i la Coordinadora d'Entitats Juvenils i Culturals de Vilanova i la Geltrú, que l'ha aprovat en assemblea i ha ajudat a dissenyar l'espai interior, com la ubicació de l'escenari, l'equip de so, les sortides d'emergència o les barres.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres