Del 8 al 10, i del 22 al 24

Vilanova cedeix Neàpolis per a les eleccions presidencials de Romania

L'objectiu és que els membres de la comunitat romanesa puguin votar sense desplaçar-se a Barcelona, Tarragona o Reus

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-10-2019 12:12 Lectures 4784
Vilanova cedeix Neàpolis per a les eleccions presidencials de Romania. Ajuntament de Vilanova

Vilanova cedeix Neàpolis per a les eleccions presidencials de Romania. Ajuntament de Vilanova

El mes de novembre se celebren eleccions presidencials al govern de Romania, un país que té una gran comunitat a Catalunya. És per això que el vicecònsol de Romania a Barcelona, Cosmin Mitrea, s'ha reunit amb l'alcaldessa Olga Arnau per sol·licitar-li una oficina electoral a la nostra ciutat.

L'Ajuntament ha ofert l'espai de Neàpolis per fer de col·legi electoral, i facilitar les votacions als membres de la comunitat romanesa, que només a Vilanova són més de 1.100, el que significa que són la segona comunitat d'estrangers a la ciutat, per darrera del Marroc.

D'aquesta manera s'estalviaran el desplaçament als llocs de votació que tenien fins ara: Barcelona, Tarragona, Girona i Reus, ciutats on es feia molta cua per poder votar. Aquesta vegada s'habilitaran, a més de la seu de Vilanova, altres seus a Lloret de Manresa i Sabadell.

Es calcula que vindran a votar els membres de la comunitat romanesa residents al Garraf, l'Alt i el Baix Penedès, i zones com Castelldefels.

Les dates de les eleccions romaneses, que coincidiran en part amb les seleccions generals del 10 de novembre a l'estat espanyol, es faran en dues voltes: del 8 al 10, i del 22 al 24 de novembre.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No