Seguretat viària

Denuncien cinc conductors a Vilafranca per conduir ebris durant el cap de setmana

La policia local de Vilafranca també va detenir dues persones per ordre de recerca i detenció

El cap de setmana passat la Policia Local de Vilafranca ha detectat cinc alcoholèmies positives. En el primer dels casos, dissabte dia 26, a les 18h, a l’avinguda de Vilanova es va detectar un conductor que havia caigut amb la seva moto. A la prova d’alcoholèmia va donar el triple de la taxa permesa i, a més, el permís de conduir estava intervingut judicialment.

La nit de dissabte a diumenge es van fer unes altres quatre proves d’alcoholèmia positives, de les quals una va ser traspassada a l’autoritat judicial per l’elevat grau.

Diumenge al voltant de les 16h els agents van observar una moto que no respectava un senyal d’STOP. En aturar-lo i demanar-li la documentació, es va poder comprovar que no disposava de permís de conduir i es van instruir diligències per un delicte contra la seguretat viària.

Per altra banda, en dues intervencions al carrer Igualada i a rambla de la Girada, es van identificar dues persones sobre les que pesaven ordres de detenció.

També es identificar una persona de 40 anys que estava trencant una cabina telefònica a la Pl. Felix Mestre Nuto.

La Policia Local de Vilafranca recorda que el consum de begudes alcohòliques i/o drogues provoca alteracions físiques i psicològiques que perjudiquen greument la conducció segura. Aquests efectes s'engloben els àmbits següents:

·                     Falsa sensació de seguretat sobre si mateix.

·                     Alteració del temps de reacció.

·                     Deteriorament i alteracions en el temps de reacció.

·                     Reducció de la capacitat d'atenció.

·                     Trastorns i alteracions psicomotrius.

·                     Disfuncions en la percepció.

Els conductors de vehicles en general, ciclistes inclosos, no poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire expirat).

No poden circular amb una taxa d'alcohol superior a 0,15 mil·ligrams per litre d'aire expirat els conductors dels vehicles següents:

·     Destinats al transport de mercaderies amb massa màxima autoritzada superior a 3.500 kg.

·                     Destinats al transport de viatgers de més de 9 places.

·                     Destinats al transport escolar o de menors.

·                     De servei d'urgència.

·                     De transport especial.

·                     Amb permís o llicència de conducció de menys de 2 anys d'antiguitat.

 

És delicte contra la seguretat vial conduir sota l'efecte de l'alcohol, i en tot cas, quan es superi la taxa de 0,60 mil·ligrams per litre d'aire expirat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!