Seguretat viària

Campanya policial per inspeccionar els vehicles de transport escolar i de viatgers

En el darrer operatiu d'aquestes característiques es van posar més d'un centenar de denúncies

ACN Barcelona 11-11-2019 22:13 Lectures 1128
Campanya policial per inspeccionar els vehicles de transport escolar i de viatgers. ACN

Campanya policial per inspeccionar els vehicles de transport escolar i de viatgers. ACN

El Servei Català de Trànsit (SCT) durà a terme una campanya policial aquesta setmana per inspeccionar els vehicles de transport escolar i de viatgers tant en zona urbana com interurbana. Es vigilaran les condicions administratives, del servei i dels vehicles, com ara l'ús del cinturó de seguretat o dels sistemes de retenció infantil. També el compliment de les parades o itineraris fixats. Aquesta és la setzena de les disset campanyes de control previstes per a aquest any, que incideixen en els principals factors de risc. En el darrer operatiu d'aquest tipus es van posar 110 denúncies, 92 per aspectes relacionats amb les condicions del vehicle, 17 per les condicions administratives i 1 per les condicions de realització del servei.

Altres aspectes que es vigilaran són que l'antiguitat dels vehicles no superi la màxima permesa, que duguin les assegurances preceptives, que tinguin fitxa tècnica amb segell de transport escolar o que duguin el rètol indicatiu de transport escolar.

Des de l'SCT es recorda que l'ús del cinturó redueix el risc de morir un 75%. Si es combina amb el coixí de seguretat, en cas que el vehicle en porti, el percentatge augmenta fins al 80%. També s'indica que en cas de bolcada o gir brusc l'ús del cinturó és fonamental i que no portar-lo ben cordat multiplica per 25 el risc de patir lesions greus o mortals.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No