Drogues

Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes

Els investigadors van aconseguir relacionar i detenir set persones més amb el delicte de tràfic de drogues

Redacció Sant Pere de Ribes 15-11-2019 16:51 Lectures 8623
Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes. Mossos d'Esquadra

Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir el 12 i el 13 de novembre, quatre homes i tres dones, de nacionalitat espanyola, entre els 31 i els 68 anys, i veïns del Baix Llobregat, el Garraf i el Vallès Oriental, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública en la vessant de tràfic de drogues i d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar uns dies abans, a començaments de mes, concretament el 5 de novembre, quan agents del Grup de Delinqüència Urbana de la comissaria del Garraf van tenir coneixement que hi havia una plantació de marihuana en una casa situada a la urbanització Mas Alba, al municipi de Sant Pere de Ribes.

Els agents es van adreçar al lloc i van aconseguir parlar amb l’únic inquilí de la casa i amb set persones més, quatre homes i tres dones, que també es trobaven al lloc. Els agents van aconseguir localitzar a l’interior de la casa una instal·lació de cultiu de marihuana a ple rendiment.

A més a més, els agents van intervenir un total de 120 quilos de cabdells de marihuana, 10 kg de fulles de marihuana triturades i 325 plantes en diferents estadis de creixement, així com material i maquinaria destinat al seu cultiu.

Davant les evidències, finalment, els agents van detenir l’inquilí de la casa, un home de nacionalitat italiana i de 55 anys, com a presumpte autor d’un delicte de tràfic de drogues.

Els investigadors de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van estimar que les substàncies intervingudes tindrien un valor de mercat negre de més de 200.000 euros.

Així mateix, els operaris de la companyia elèctrica van comprovar que al domicili hi havia una doble escomesa clandestina connectada directament a la xarxa de distribució elèctrica, que s’utilitzava, en exclusiva, al subministrament de la plantació i que la quantitat defraudada era d’uns 240.000 euros, motiu pel qual també va quedar detingut com a presumpte autor d’un delicte de defraudació de fluid elèctric.

L’arrestat va passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar el seu ingrés a presó. Posteriorment, gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir relacionar i detenir les altres set persones que hi havia a la casa, els dies 12 i 13 de novembre, com a presumptes autores d’un delicte de tràfic de drogues.

Els arrestats, després de declarar en seu policial, van quedar en llibertat a l’espera que els citi el jutge.

Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes Presó per al responsable d’una plantació de marihuana valorada en 200.000 euros a Sant Pere de Ribes
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No