Vegueria Penedès

Neix la taula territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf

Pere Regull: 'La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves emigrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor'

Redacció Vilafranca del Penedès 20-11-2019 18:09 Lectures 4736
Neix la taula territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf. Generalitat de Catalunya

Neix la taula territorial per atendre els joves migrats sols que arriben al Penedès-Garraf. Generalitat de Catalunya

Aquest matí s´ha constituït a la Delegació del Govern del Penedès la Taula territorial d´atenció als joves migrats sols al Penedès-Garraf, una eina que ha de servir per treballar coordinadament des dels diferents departaments de l´administració catalana amb els ajuntaments, consells comarcals i entitats socials,  per tal de millorar l´acollida i la inclusió dels menors que arriben a Catalunya.

La reunió, convocada pel delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, ha comptat amb la presència de representants dels municipis de Vilafranca, Vilanova, Sant Pere de Ribes, Sitges i Sant Sadurní i amb representants dels consells comarcals de l´Alt Penedès i el Garraf, representants de les entitats socials Diagrama, Actua, Gedi i Càritas, a més de representants dels departaments de salut, ensenyament, immigració, atenció a la infància i joventut, treball i interior.

L´objectiu de la taula és el de trobar espais de coordinació al territori per veure com es poden millorar els canals d´articulació  pel que fa a l´acollida dels menors migrats sols que arriben a Catalunya i, sobretot, coordinar i crear sinèrgies entre tots els agents implicats.
“La nostra preocupació és acollir amb garanties els joves emigrats sols que arriben a Catalunya buscant un futur millor” ha remarcat  el delegat del govern, Pere Regull, i en aquest sentit ha apel·lat als assistents a treballar conjuntament per poder donar resposta a aquestes expectatives. “Aconseguir això passa per tres elements claus: formar-los, poder-los incorporar al mercat laboral i aconseguir la seva inclusió social. I  això només ho podem fer de la  mà de tots els agents implicats, de forma transversal des del govern  i de la ma del tercer sector i, molt especialment, dels ens municipals i dels consells comarcals que són,  en definitiva,  els que acullen aquests centres on aquest joves van a viure”,  ha afegit Regull.

La taula territorial es reunirà periòdicament amb la voluntat de ser un espai útil de treball i poder acompanyar aquests joves en la seva transició en la vida adulta perquè puguin esdevenir ciutadans de ple dret. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No