Accident de trànsit

Trànsit alerta que els sinistres amb motocicletes implicades "s'han estancat" en els darrers nou anys

Gendrau aposta per formar els conductors en l'acte de celebració del desè aniversari de l'Honda Institut de Seguretat

ACN/ Norma Vidal Barcelona 26-11-2019 20:24 Lectures 1631
Pla general d'un motorista participant en un dels cursos de seguretat que imparteix Honda el 26 de novembre de 2019. ACN

Pla general d'un motorista participant en un dels cursos de seguretat que imparteix Honda el 26 de novembre de 2019. ACN

El director del Servei Català de Transit (SCT), Juli Gendrau, alerta que els sinistres amb motocicletes implicades s'han estancat en els darrers nou anys. Afirma que entre el 2006 i el 2010 la xifra d'accidents amb víctimes mortals o ferits greus va rebaixar-se notablement, però indica que des de llavors la dada no ha disminuït. "L'any 2010 teníem 40 sinistres anuals i enguany 43", lamenta Gendrau. Tot i que reconeix que el parc de motocicletes ha crescut en els darrers anys, considera que cal "conscienciar" els conductors perquè es formin "per tenir una conducció més segura". Ho ha dit en l'acte de celebració del desè aniversari de l'Honda Institut de Seguretat, un centre que imparteix aquests cursos i per on han passat 25.000 conductors.

Juli Gendrau considera que el fet que els sinistres amb morts i ferits greus s'hagin estancat no és una dada positiva i adverteix que cal dur a terme un treball exhaustiu per revertit la situació.

El responsable del SCT alerta sobre la necessitat de "conscienciar" els conductors perquè facin formacions com les que ofereix l'Honda Institut de Seguretat. "Es tracta d'adquirir eines que poden salvar-te la vida", comenta Gendrau que es mostra satisfet amb la iniciativa d ela Direcció General de Trànsit (DGT) per bonificar amb dos punts del carnet els conductors que facin formacions continuades i homologades. "Hem d'aconseguir que no els faci mandra assistir-hi", indica.

Gendrau recorda que des del SCT s'ha promogut el Pacte Nacional per la mobilitat Sostenible i Segura, dintre del qual també hi és Honda. Alhora comenta que alguns dels monitors que ofereixen els cursos de seguretat en aquest centre vallesà, també participen en les sessions de formació 3.0 del SCT.

"Saber que en els darrers 10 anys han passat per l'Honda Institut de Seguretat 25.000 persones, suposa que ara tenim 25.000 conductors que tenen una actitud diferent quan estan al volant, unes habilitats i unes eines que contribuiran a reduir la sinistralitat", assenyala.

Per la seva banda, el director d'Honda, Marc Serruya, s'ha mostrat molt satisfet amb la feina que es duu a terme des d'aquest centre i ha posar l'experiència i els recursos de la companyia al servei de les administracions, entitats i empreses que tinguin voluntat de reduir la sinistralitat a la carretera.

En aquest sentit ha assegurat que seguiran treballant amb el Govern i ha destacat les sessions de seguretat preventiva que s'imparteixen per aquelles persones que treballen desplaçant-se en moto.

Serruya s'ha mostrat convençut que la feina que es fa en aquest centre del Vallès Occidental s'ha de poder "exportar" a d'altres punts d ela geografia espanyola. "Estem valorant diferents opcions a diferents ciutats", ha revelat el responsable de l'empresa que ha assegurat que la idea no es obrir un nou institut, sinó apostar per un altre tipologia de format. "Voldríem arribar a un acord amb un operador per donar les nostres classes i implantar el nostre protocol a traves d'una estructura ja existent", ha explicat.

20.000 metres quadrats per millorar la conducció

L'Honda Institut de Seguretat va obrir les seves portes l'any 2009. Des de llavors han passat per l'equipament més de 25.000 conductors. El centre disposa de 20.000 metres quadrats dividits en tres pistes: una per practicar exercicis de frenada, una 'of road' i una polivalent.

"Mentre les carreteres i les motos evolucionen, nosaltres perdem reflexes i habilitats, aquests cursets t'ensenyen com millorar-los", comenta Ferran Roca, responsable dels monitors que imparteixen els cursos al centre d'Honda.

Roca assegura que el perfil dels participants és divers, incloent conductors d'automòbil que s'han comprat una motocicleta i volen guanyar confiança i seguretat, persones que amb el pas dels anys han perdut habilitats, empleats d'empreses que utilitzen aquests vehicles a diari, o membres dels cossos de seguretat.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No