Seguretat viària

La Policia Local amplia les sessions per a la mobilitat segura als instituts de Vilafranca

Aquestes sessions s'adrecen a millorar els coneixements dels nois i noies sobre l'alcohol i les drogues i els seus efectes sobre la conducció

Redacció Vilafranca del Penedès 27-11-2019 9:31 Lectures 1290
La Policia Local amplia les sessions per a la mobilitat segura als instituts de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

La Policia Local amplia les sessions per a la mobilitat segura als instituts de Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Aquesta setmana s’ha començat a realitzar una nova activitat educativa  per a la mobilitat segura, gestionada des del Servei de Joventut i coordinada entre  l’Oficina Tècnica de l'Àrea Regional de Trànsit-Metropolitana Sud i el departament d’educació viària de la Policia Local i que s’ofereix als instituts de Vilafranca i altres centres. Els destinataris són alumnes d’edats entre 16 i 18 anys que cursen batxillerat i plans de transició al treball.

Aquestes sessions s'adrecen a millorar els coneixements dels nois i noies sobre l'alcohol i les drogues i els seus efectes sobre la conducció així com els aparells i procediments que es fan servir per la detecció del consum de alcohol i drogues en els controls policials que es realitzen als conductors; per altra banda es promou  la reflexió i la presa de consciència sobre el risc i les conseqüències de beure alcohol i conduir, i la necessitat d'adoptar comportaments més segurs.

Aquesta nova activitat amplia per tercer any consecutiu la formació que es realitza en matèria de seguretat viària des de la Policia Local en les diferents etapes educatives dels infants i joves de la Vila.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament