Universitat de Lleida

Igualada comença l'enderroc de l'antic hospital per donar pas al Campus de Salut

A les instal·lacions s'agruparan els estudis universitaris relacionats amb l'àmbit sanitari

ACN Igualada 27-11-2019 16:25 Lectures 1670
Igualada comença l'enderroc de l'antic hospital per donar pas al Campus de Salut. Ajuntament d'Igualada

Igualada comença l'enderroc de l'antic hospital per donar pas al Campus de Salut. Ajuntament d'Igualada

L'Ajuntament d'Igualada ha començat les obres d'enderroc de la part de l'edifici de l'antic hospital. L'indret, situat a la cantonada entre el Passeig Verdaguer i el carrer Cardenal Vives, acollirà el futur Campus Salut de la Universitat de Lleida (UdL), on s'agruparan els estudis universitaris relacionats amb l'àmbit sanitari, que de moment s'estan desenvolupant a l'edifici de La Teneria. El nou edifici estarà ubicat al costat del Centre 4H Health i a la mateixa zona on, en un futur, es vol fer una residència d'estudiants.

L'objectiu de les noves instal·lacions, previstes en el Pla Estratègic del Campus IgualadaUdL, és reagrupar els estudis universitaris que actualment s'imparteixen a la ciutat. S'ha optat per fer-les al costat del Centre 4h Health per tal d'alinear coneixement i innovació, i fer que comptar amb un centre integral de simulació sigui un atractiu més dels estudis. L'oferta es vol completar amb l'acreditació de l'Hospital d'Igualada com a hospital universitari. A hores d'ara, l'Ajuntament ha demanat als departaments de Salut i d'Empresa i Coneixement de la Generalitat que n'accelerin els tràmits.

El curs vinent, nous estudis

El Campus Universitari Igualada-UdL ha engegat aquest curs amb 372 alumnes i una oferta de quatre graus, un doble grau i dos màsters, en els àmbits de l'Enginyeria i les TIC, i les Ciències de la Salut. De cara al curs vinent, s'incorporarà el Grau d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE).

Pel que fa a les enginyeries, l'Escola Politècnica Superior de la UdL (EPS UdL) compta aquest curs amb 140 alumnes matriculats als diferents estudis que imparteix: el grau en Enginyeria Química, el grau en Enginyeria en Organització Industrial i Logística, el grau en Tècniques d'Interacció Digital i Computació o bé el màster en Enginyeria del Cuir, únic a Europa.

En el cas de la Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia, imparteix al Campus Igualada-UdL el grau en Infermeria, el doble grau en Nutrició Humana i Dietètica i Fisioteràpia, i el màster en Simulació Clínica i Seguretat del Pacient. En total són 232, els alumnes que cursen estudis en l'àmbit de la salut.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No