Anorèxia

Un de cada vint adolescents pateix un trastorn de la conducta alimentària i tres més estan en risc

L'Associació Contra l'Anorèxia demana als responsables sanitaris una millora urgent de l'atenció dels TCA des dels CAPs

ACN Barcelona 28-11-2019 22:19 Lectures 3095

Un de cada vint adolescents pateix un trastorn de la conducta alimentària (TCA) i tres més estan en risc de desenvolupar-ne un. Ho alerta l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB) amb motiu del Dia internacional contra els trastorns de la conducta alimentària, que és el 30 de novembre, dissabte. "La bona notícia és que amb un tractament especialitzat, el suport de la família i la presa de consciència, la persona malalta es pot curar", afirma el president de l'associació, Ramon Guàrdia. La mitjana de temps per curar-se de la malaltia és de 4,5 anys.

L'associació demana als responsables del sistema sanitari públic una "millora immediata" en l'abordatge dels TCA des de la xarxa d'atenció primària, ja que "actualment és molt poc eficient, tant en el diagnòstic com en el tractament".

L'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia ofereix un servei gratuït d'assessorament i acompanyament a les persones afectades i les famílies, presencial i online. El servei d'acollida de l'ACAB atén més de 2.100 persones i famílies a l'any.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No