Orientar-se en un món canviant

Més de 2.000 persones visiten l’exposició Transitar a la capella de Sant Joan

Vilafranca ha encetat la itinerància d’aquesta exposició organitzada per la Diputació de Barcelona en col.laboració amb l’Ajuntament

Redacció Vilafranca del Penedès 03-12-2019 9:38 Lectures 2239
Més de 2.000 persones visiten l’exposició Transitar a la capella de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Més de 2.000 persones visiten l’exposició Transitar a la capella de Sant Joan. Ajuntament de Vilanova

Vilafranca del Penedès va acollir fins el passat 24 de novembre l’exposició “Transitar. Orientar-se en un món canviant" que ha estat a la capella de Sant Joan. Vilafranca ha encetat la itinerància d’aquesta exposició organitzada per la Diputació de Barcelona en col.laboració amb l’Ajuntament.

L’exposició, adreçada a tothom, s’ha volgut fer arribar al màxim públic possible. L’han visitat més de 2.000 persones, entre les quals en destaca la visita de més de 250 alumnes de diversos centres educatius de la ciutat, de 3r i 4t d’ESO, de batxillerat, de cicles formatius i de joves de diferents programes del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca, que han valorat molt positivament la visita, especialment per a prendre consciència de la necessitat de conèixer-se a un mateix per tal d'orientar-se al llarg de la vida.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Xell Montserrat, ha explicat que Transitar és un projecte “molt engrescador, en què Vilafranca s’hi ha implicat des de l’inici i que ha acollit amb molt d’entusiasme. L’exposició contribueix a la millora de l’orientació educativa a la vila, oferint una mirada que, més enllà de les sortides acadèmiques, focalitza la reflexió en les capacitats de cadascun de nosaltres i en com ens ubiquem com a individus en l’entorn canviant que ens envolta”. Per la regidora, a part del valor que té per ella mateixa, com ajuntament “ajuda a visibilitzar els dos grans objectius estratègics del Servei d’Educació per a aquesta legislatura: disminuir l’abandonament escolar prematur i garantir l’èxit educatiu. És important la formació al llarg de la vida, així com també l'experiència adquirida que aporten diferents habilitats i destreses que, per les diferents combinacions, a cadascú de nosaltres ens fa únics”.

En el projecte de dinamització de l’exposició s’hi ha inclòs altres col·lectius, en total un centenar més de persones, que han participat en els tallers amb molt d’interès. En els adreçats a persones en recerca d’ocupació s’han remarcat la importància d’obrir el ventall de possibilitats i de seguir formant-se. En les dinàmiques amb gent gran s’ha posat en valor el bagatge personal de cadascú, compartint la visió del món canviant amb serenor, i alhora també amb il·lusió i amb incertesa. S’ha ofert també una sessió a pares i mares, com a agents clau en l’orientació dels seus fills i filles, i una darrera sessió adreçada a persones vinculades al món de l’esport,  que és un element clau en l’educació no formal i informal.

L’exposició complementa el gran volum de recursos que l’ajuntament posa a l’abast del ciutadà per acompanyar les persones amb necessitats formatives en les seves trajectòries educatives.

Enquesta als joves nascuts els anys 2002 i 2004

Una acció molt potent que el Servei d’Educació ha desenvolupat de forma paral·lela a l’exposició és la realització d’enquestes a tots els joves de la vila nascuts els anys 2002 i 2004 per tal de conèixer quina és la seva situació actual i les seves expectatives en relació als estudis i al món laboral. Es vol disposar d’informació sobre la seva situació actual i detectar possibles dificultats en les transicions acadèmiques, amb l’objectiu de d’ajudar-los a concretar el seu projecte de desenvolupament acadèmic i professional.

Més de 2.000 persones visiten l’exposició Transitar a la capella de Sant Joan
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres