Delictes d'odi

L'OCH denuncia un augment del 27% de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya el 2019

El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, afirma que s'ha passat de 113 incidències registrades l'any passat a 143

ACN Barcelona 06-12-2019 8:13 Lectures 2982

L'Observatori Contra l'Homofòbia (OCH) ha denunciat un augment del 27% de les agressions LGTBI-fòbiques a Catalunya el 2019 en relació a l'any passat. El president de l'entitat, Eugeni Rodríguez, ha explicat que les incidències registrades per l'Observatori han passat de 113 a 143, i s'ha mostrat "preocupat" davant la tendència de l'augment de les agressions físiques i verbals. Segons els registres de l'entitat, han passat de 35 el 2018 a 80 aquest any. Rodríguez també ha indicat que "novament, el grup que més incidències registra és el d'homes gais i bisexuals". En concret s'ha passat de 56 a 85 incidències registrades. El segon grup més afectat és el de les dones lesbianes o bisexuals, on s'han passat de 7 a 18 incidències.

De les 80 agressions físiques i verbals registrades a l'OCH en el que va de 2019 (un augment del 128,5% en relació a les 365 de l'any anterior), les físiques han passat de 16 a 38, és a dir, un 137,5% més, i les verbals han augmentat de 19 a 42, un 121% més.

Davant d'aquest escenari el president de l'OCH ha reclamat una taula per a abordar les violències LGTBI-fòbiques, a la qual haurien de seure el Govern, l'Ajuntament de Barcelona, els Mossos d'Esquadra i les diputacions.

L'OCH, de celebració

D'altra banda, i en el marc de la celebració de l'onzè aniversari de l'OCH, el seu coordinador tècnic, Cristian Carrer, ha explicat que l'entitat ha estat assenyalada pel Consell d'Europa (CdE) com a "referent en la lluita contra el discurs de l'odi" a Espanya, i ha afirmat que així ho va traslladar l'ens europeu a la Secretària d'Estat Contra Delictes d'Odi del Ministeri de l'Interior.

La setmana del 9 al 15 de desembre l'OCH ha programat unes jornades per celebrar l'onzè aniversari de l'entitat en que es discutirà sobre mecanismes i instruments contra l'odi, entre d'altres qüestions.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No