SAI LGTBI

Sitges formalitza amb la Generalitat l’acord per al desenvolupament del servei d’atenció al col·lectiu LGTBI

El servei té l’objectiu de donar una resposta integral a totes les necessitats del col·lectiu LGTBI de la vila i, alhora, dur a terme tasques de sensibilització

Redacció Sitges 09-12-2019 20:13 Lectures 1220
Sitges formalitza amb la Generalitat l’acord per al desenvolupament del servei d’atenció al col·lectiu LGTBI . Ajuntament de Sitges

Sitges formalitza amb la Generalitat l’acord per al desenvolupament del servei d’atenció al col·lectiu LGTBI . Ajuntament de Sitges

Amb la signatura de l’acord entre Ajuntament i Generalitat, aquest matí, Sitges formalitza la posada en marxa del Servei d’Atenció Integral LGTBI (SAI LGTBI), un recurs que es va implantar a Sitges el passat mes de maig. El servei té un doble objectiu: donar resposta a aquelles situacions de discriminació contra el col·lectiu LGTBI i servir com a punt d’assessorament, d’informació i d’atenció integral, oferint acompanyament i suport a la ciutadania en relació a la diversitat sexual i de gènere.

El SAI LGTBI és també el servei des del que pivoten les polítiques de sensibilització ciutadana i de prevenció contra la LGTBIfòbia, “una xacra que, lamentablement, encara existeix i contra la que hem de lluitar”, segons ha explicat l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que ha afegit que “Sitges és una població oberta i acollidora  que s’enorgulleix de ser vila d’acollida del col·lectiu LGTBI”. Carbonell ha recordat que aquest servei és resultat d’un treball col·lectiu i ha destacat la feina duta a terme per la regidora Júlia Vigó, el departament de Drets Socials, i també el treball de l’anterior regidora de Benestar i Família, Mireia Rossell.

En aquest sentit, la Directora General d’Igualtat, Mireia Mata, ha destacat la importància “que entitats i administracions treballem conjuntament contra la intolerància, el masclisme, l’homofòbia i la LGTBIfòbia”, i ha subratllat que “cal que plantem cara i que donem un missatge claríssim: que no en deixarem passar ni una”.

Durant l’acte de formalització de la posada en marxa del servei, al que també han assistit representants d’entitats relacionades amb el col·lectiu LGTBI de Sitges, la regidora de Drets Socials, Ciutadania i Igualtat, Júlia Vigó, ha explicat que “a més del servei integral que oferim des del SAI volem implementar mesures que vagin més enllà i convertir Sitges en un emblema de la lluita pels drets LGTBI”.


Servei d’atenció integral

EL SAI LGTBI és un servei d’informació, assessorament i orientació adreçat al  col·lectiu LGTBI i a les seves famílies , així com també a tota la ciutadania en general. Entre els seus objectius destaquen la prevenció de la LGBTifòbia i servir d’acompanyament i suport en relació a la diversitat sexual i de gènere.

A més de molts altres serveis, des del SAI es tramita la targeta sanitària amb el nom sentit i el certificat faig constar a les persones trans, majors i menors d'edat.

Les persones interessades en posar-se en contacte amb el SAI LGTBI de Sitges, poden fer-ho a través del telèfon: 93 811 31 80, del correu electrònic sai2sitges.cat o, presencialment, a l’edifici de l’Escorxador (Carrer Joan Maragall, 36).

Context  legal

La Llei 11/2014, del 10 d’octubre per garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per eradicar l’homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, té com a objectiu establir i regular els mitjans i les mesures per fer efectiu el dret a la igualtat i a la no-discriminació per raó d’orientació sexual, d’identitat de gènere o d’expressió de gènere, en els àmbits tant públics com privats, sobre els quals l’Administració de la Generalitat i els ens locals tenen competències.

Així mateix, i en compliment del que també regula la Llei esmentada, la Generalitat i els ens locals han de garantir el seu compliment i promoure les condicions per fer-la plenament efectiva en els àmbits competencials respectius.

Una de les mesures que regula aquesta norma, és l’oferiment a la ciutadania del Servei Atenció Integral per atendre a les persones LGBTI que pateixin, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per LGBTIfòbia, amb la finalitat de donar respostes adequades, àgils, properes i coordinades d’acord amb les necessitats d’aquestes persones.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No