Solidaritat amb Xile

Vilanova crida contra la violència masclista i canta i balla l'himne "Un violador en tu camino"

Un centenar de dones s'han mobilitzat aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú en solidaritat amb el poble de Xile i han fet la performance més viral de les protestes xilenes

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-12-2019 21:27 Lectures 5412
Vilanova crida contra la violència masclista i canta i balla l'himne

Vilanova crida contra la violència masclista i canta i balla l'himne "Un violador en tu camino". CUP Vilanova

Un centenar de dones s'han mobilitzat aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú en solidaritat amb el poble de Xile i han fet la performance més viral de les protestes contra la violència masclsita. Les manifestants han cantat i ballat l'himne "Un violador en tu camino" en diferents punts del recorregut de la protesta, que ha arrencat a la plaça de les Neus.

Vilanova ha mostrat amb aquesta mobilització la seva solidaritat amb Xile. L'himne "Un violador en tu camino" neix de la protesta creada pel col·lectiu feminista Lastesis de Valparaíso (Xile) amb l'objectiu de protestar contra les violacions als drets de les dones en el context de les protestes que es realitzen en aquest país. Va ser interpretat per primera vegada davant de la Segona Comissaria de Carabiners de Xile en Valparaíso el 18 de novembre de 2019. Una segona interpretació feta per 2.000 dones xilenes el 25 de novembre de 2019 com a part del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona va ser gravada en vídeo i viralitzada a les xarxes socials.

L'onada de solidaritat amb les dones xilenes ha arribat a Vilanova i la Geltrú, després de fer aturades a Alemanya, l'Argentina, Colòmbia, França, Espanya, els Estats Units, Guatemala, Mèxic, Paraguai, el Perú, Regne Unit, l'Equador,República Dominicana i l'Uruguai, que han adoptat aquesta cançó com un himne pel cessament i càstig de feminicidis i violència sexual.

Vilanova crida contra la violència masclista i canta i balla l'himne
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament