In pass

Vilanova estrena l'envelat amb el brindis de Nadal

L'Ajuntament habilitarà una nau a la ronda Ibèrica com a espai alternatiu fins que es construeixi l'Espai Jove

Míriam de Lamo Vilanova i la Geltrú 13-12-2019 19:19 Lectures 6009
Vilanova estrena l'envelat amb el brindis de Nadal. Ajuntament de Vilanova

Vilanova estrena l'envelat amb el brindis de Nadal. Ajuntament de Vilanova

El brindis de Nadal amb les entitats i els centres cívics el proper 20 de desembre donarà el tret de sortida a les activitats del nou envelat de Vilanova que l'Ajuntament ja té a punt a punt al costat del complex esportiu Isaac Gálvez. El recinte, amb un aforament de 999 persones, acollirà quintos de Nadal el 25 i el 26 de desembre, i balls amb motiu de Nadal, Cap d'any, la nit de Reis, Sant Antoni i Carnaval, amb dos balls: el de mantons i el del comparser. L'equip de govern ja està treballant en un espai provisional situat a una nau de la ronda Ibèrica que podrà encabir les activitats per a joves a partir de la tardor de 2020 fins que l'Espai Jove definitiu sigui una realitat.

L'envelat, pràcticament ja enllestit, disposarà d'un escenari -que encara cal instal·lar-, dos espais per al backstage, vestidors i barres. L'Ajuntament hi ha destinat 25.000 euros, als que cal afegir 8.000 euros per habilitar una escomesa elèctrica que quedarà fixa i podrà aprofitar-se per realitzar activitats a la zona durant l'estiu, i 12.000 euros més destinats a aspectes com les llicències, la seguretat i consergeria del recinte, etc. El  nou espai estarà  gestionat per la Coordinadora d'entitats, que fins ara disposava de la Nau del Ferrocarril per organitzar-hi activitats; aquestes instal·lacions, però, ja no podien utilitzar-se amb motiu de les obres d'ampliació del museu. Amb l'envelat, l'Ajuntament “compleix amb el compromís de garantir un espai provisional” per encabir les propostes adreçades als joves, segons ha explicat el regidor de l'Oficina d'Entitats, Infància i Joventut, Adrià Guevara, aquest divendres en una visita a l'espai.

Una nau amb capacitat per a 800 persones

El regidor també ha destacat que l'Ajuntament ja té un espai alternatiu previst per la tardor de 2020: es tracta d'una nau situada a la ronda Ibèrica i propera a la zona esportiva, un recinte “molt polivalent” que es llogarà i adequarà perquè també pugui utilitzar-lo la Coordinadora d'entitats. Segons Guevara, la iniciativa podrà tirar-se endavant un cop s'aprovi el pressupost dilluns de la setmana vinent. En aquest cas, l'equip de govern preveu destinar-hi uns 250.000 euros: uns 160.000 seran per a l'adequació de la nau -que estarà a cinc minuts del centre, segons Guevara-, i 90.000 més per al lloguer i els serveis de seguretat, electricitat, consergeria, etc. Aquest espai, amb capacitat per  800 persones, estarà en funcionament fins que es disposi de l'Espai jove definitiu, que ha de construir-se als terrenys on actualment es troba l'envelat perquè estigui llest a finals de l'actual mandat. El govern projecta dues partides econòmiques per fer-lo realitat: una d'un milió d'euros inclosa en el pressupost de 2020, que permetrà iniciar-hi els tràmits, i una d'un milió i mig d'euros per al pressupost de 2021.

Vilanova estrena l'envelat amb el brindis de Nadal Vilanova estrena l'envelat amb el brindis de Nadal
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres