CAP del Botafoc

La diàlisi podrà fer-se al Vendrell a partir de la propera primavera

Redacció El Vendrell 07-01-2020 10:29 Lectures 3218
La diàlisi podrà fer-se al Vendrell a partir de la propera primavera. Ajuntament de Calafell

La diàlisi podrà fer-se al Vendrell a partir de la propera primavera. Ajuntament de Calafell

Les persones del Baix Penedès que necessiten diàlisi tindran aquest servei molt més a prop a partir de la propera primavera. El nou CAP del Botafoc, al Vendrell, oferirà aquesta teràpia i estalviarà a molts pacients de tota la comarca el desplaçament a Tarragona, o fins i tot a Barcelona, per rebre aquest tractament.

Al CAP del Botafoc hi haurà un espai de 744 metres quadrats, que podrà donar diàlisi a 20 pacients a la vegada. Això donarà servei a una vuitantena de pacients en diferents torns al llarg de la setmana. Actualment, una cinquantena d’aquestes persones es veuen obligats a desplaçar-se fins a tres cops per setmana a Tarragona per rebre un tractament sanitari vital.

El director de la Xarxa Santa Tecla, Joan Maria Adserà, defensa la idea d’establir el servei de diàlisi al nou CAP en comptes de l’Hospital de Vendrell. Segons diu, “un espai ambulatori és molt més agradable que un ambient hospitalari”. Adserà subratlla que “quan has d’anar a rebre tractament tres cops per setmana i durant tota la vida, es valora molt treure-hi tot el ferro possible i el CAP resulta més amable que l’hospital i els pacients guanyen molta molta qualitat de vida”. Diu també que “anar al CAP també ajuda a prevenir les infeccions hospitalàries, que és un factor a tenir en compte quan a l’hospital s’hi va tan sovint”.

De la seva banda, l’alcalde de Calafell, Ramon Ferré, diu que “fins ara a tota la comarca no hi havia servei de diàlisi i, per tant, el canvi és importantíssim”. Ferré afegeix: “Hem de tenir en compte que una sessió de diàlisi dura de tres a quatre hores, i que es fa dia sí, dia no. Si hi hem de sumar una hora i escaig de viatges si és a Tarragona, o entre dues i tres si és a Barcelona, els malalts renals es troben amb pràcticament una jornada completa compromesa, la qual cosa els dificulta moltíssim fer una vida el més normal possible”.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament