Vacunes

Salut afegeix al calendari una vacuna contra quatre tipus de meningococ

La nova protecció substitueix la vacuna anti-meningococ C conjugada de sisè de Primària

ACN Barcelona 10-01-2020 14:57 Lectures 2834
Catalunya amplia la protecció contra el meningococ en el nou calendari vacunal. EIX

Catalunya amplia la protecció contra el meningococ en el nou calendari vacunal. EIX

El Departament de Salut ha ampliat el calendari vacunal sistemàtic amb la vacuna antimeningocòccica conjugada tetravalent (MACWY) que protegeix contra quatre tipus de meningococ i substitueix la vacuna anti-meningococ C conjugada que actualment es posa a sisè de Primària. Amb el nou calendari, també s'administrarà una dosi d'aquesta vacuna als adolescents de 2n d'ESO durant el tercer trimestre escolar, durant dos anys. La modificació respon a l'acordat al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i té el vistiplau del Consell Assessor de Vacunacions del Departament de Salut. La nova vacuna no afecta però, a l'administració de la vacuna del meningococ C als nadons de 4 i 12 mesos.

Amb les vacunes incloses al calendari, cada any es prevenen més de 32.000 casos de malalties que afectaven als infants només fa 25 anys. Les vacunes incloses al calendari t'administren gratuïtament als més de 1.200 centres vacunals.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament