Seguretat viària

Comença una campanya preventiva d'ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil

El Servei Català de Trànsit efectuarà enguany 19 campanyes per reduir la sinistralitat viària

ACN/ Inés Valverde Barcelona 13-01-2020 12:21 Lectures 2329
Comença una campanya preventiva d'ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Trànsit

Comença una campanya preventiva d'ús del cinturó, casc i sistemes de retenció infantil. Trànsit

El Servei Català de Trànsit coordinarà amb Mossos d'Esquadra i Policies Locals una campanya preventiva d'ús de sistemes de seguretat passiva que comença aquest dilluns i s'allargarà fins al 19 de gener. Aquesta estratègia operativa per controlar l'ús del cinturó de tots els passatgers d'un vehicle, l'ús del casc i dels sistemes de retenció infantil (SRI) a les carreteres de Catalunya té com a objectiu reduir el nombre de víctimes per accidents de trànsit i recordar la importància que té emprar aquests dispositius de seguretat i fer-ho correctament. Aquest any 2020 es faran dinou campanyes preventives i integrals de policies de Trànsit de Catalunya coordinades per l'SCT.

Enguany s'han afegit dues campanyes de control dirigides als conductors de vehicles de mobilitat personal (VMP), que efectuaran les policies locals, vigilants i guàrdies municipals. La incorporació d'aquestes dues campanyes rau en l'increment d'ús d'aquest tipus de transport els darrers anys a la majoria de municipis i ciutats del territori.

A la campanya, s'alerta que els elements de seguretat passiva són bàsics per salvar vides en cas de sinistre i informen que l'ús del cinturó redueix la mortalitat en cas d'accident un 75%. En ciutat, la possibilitat de resultar ferit o mort és 5 vegades menor si s'utilitza. Al contrari, pot causar lesions internes de caràcter greu o mortal, sobretot al cap i al tòrax. A 80 km/h un xoc frontal sense portar el cinturó de seguretat acostuma a comportar la mort o lesions de gravetat. No utilitzar el cinturó de seguretat es considera una infracció greu i suposa una multa de 200 euros i la pèrdua de tres punts del carnet si l'infractor és el conductor.

També es vol recordar que els menors amb una altura igual o inferior a 135 centímetres han d'ocupar obligatòriament els seients del darrere del vehicle i han d'utilitzar sempre un sistema de retenció homologat i adaptat a la seva talla i pes. El fet que els nens viatgin sense subjecció multiplica per cinc les possibilitats que pateixin lesions mortals o greus.

Per últim, la campanya dona consells per fer un ús adequat del casc. Cal que sigui homologat i es recomana que sigui integral, ja que així protegeix tot el cap i la cara. Cal portar-lo ben cordat i de la talla adequada perquè quedi ajustat i és important que la corretja de subjecció no quedi solta. També recorden que el casc no és per a tota la vida.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No