Sentència 1-O

La Generalitat aprova el permís de 48 hores per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart

El Govern no concreta els dies de les sortides per protegir la intimitat dels presos

ACN Barcelona 15-01-2020 12:54 Lectures 1213
Una pancarta en favor de la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a la concentració dels CDR a les portes de la Delegació del govern espanyol .

Una pancarta en favor de la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, a la concentració dels CDR a les portes de la Delegació del govern espanyol .

El Servei de Classificació de la Generalitat ha resolt favorablement la proposta de permís de 28 hores formulada per la junta de tractament de la presó de Lledoners per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Segons ha informat la secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima del Departament de Justícia, no es faran públics els dies en què es produeixin les sortides dels dos presos per protegir la intimitat dels presos. Aquest serà el primer permís de què gaudiran Sànchez i Cuixart, que estan a la presó des del 16 d'octubre del 2017, un cop van ser classificats en segon grau, ja que des d'aquest dimarts han complert una quarta part de la condemna.

La proposta de permisos correspon a les juntes de tractament, que valoren cada supòsit en funció de la seva evolució. Són els interns els que els demanen directament. Si el permís és d'un a dos dies és la Generalitat qui resol, com ha estat en aquest cas. Si són de 3 a 7 dies se n'ocupa el jutjat de vigilància penitenciària.

A més d'haver complert una quarta part de la pena, els interns han de demostrar bona conducta i tenir previsió de retorn al centre penitenciari. En el cas de Sànchez i Cuixart, un cop van ser classificats en segon grau, poden proposar fins a 36 dies de permís, amb un màxim de set dies consecutius.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No