Seguretat viària

Campanya de Trànsit per reduir la sinistralitat associada a les distraccions

Les policies de trànsit vigilaran durant aquesta setmana les distraccions en la conducció i el compliment dels semàfors

Redacció Barcelona 28-01-2020 9:52 Lectures 1281
Campanya de Trànsit per reduir la sinistralitat associada a les distraccions. Trànsit

Campanya de Trànsit per reduir la sinistralitat associada a les distraccions. Trànsit

Des d'aquest dilluns 27 de gener i fins diumenge 2 de febrer, el Servei Català de Trànsit (SCT) coordina, amb les policies de trànsit del cos dels Mossos d’Esquadra i Policies Locals, una campanya preventiva de control de les distraccions al volant i el respecte per les indicacions dels semàfors.

Aquesta és la primera campanya d’aquest tipus que es realitza aquest 2020 i la segona de les 19 campanyes preventives i integrals previstes per a aquest any, les quals tenen la finalitat de reduir la sinistralitat viària.

Al llarg d’aquesta setmana, les policies de trànsit vigilaran les següents infraccions:
-Conduir manipulant dispositius de telefonia mòbil o qualsevol altre sistema de comunicació d’utilització manual del conductor
-Incompliment de les obligacions indicades per un semàfor
-Circular amb un vehicle utilitzant pantalles visuals incompatibles amb l'atenció permanent a la circulació.
-Les distraccions, el principal factor concurrent en els accidents

El 2019, el 24% de l’accidentalitat amb víctimes va ser per distraccions. Aquest és el motiu pel qual l’SCT insisteix en portar a terme aquestes campanyes de conscienciació i control per part de les policies de trànsit. Les distraccions causades pels telèfons mòbils són les que estan tenint conseqüències més tràgiques a les carreteres.

Quines són les sancions?

Aquestes infraccions per conduir manipulant dispositius mòbils, GPS o d’altres que es consideren incompatibles amb l'obligatorietat d’atenció permanent a la conducció, són de caràcter greu i suposen una sanció econòmica de 200 euros i la detracció de 3 punts del permís. En el cas dels semàfors, el fet de no respectar-los, és també una infracció de caràcter greu i suposa una sanció econòmica de 200 euros i la pèrdua de 4 punts del permís.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres