Drogues

Desmantellada una organització criminal dedicada a la distribució i venda de drogues al Penedès i al Garraf

Els Mossos detenen nou homes que adquirien les substàncies estupefaents, concretament cocaïna, haixix i marihuana, i la venien en un domicili de Cubelles

Els investigadors estimen que el valor en el mercat negre de les substàncies estupefaents comissades seria de més de 137.000 euros

Redacció Cubelles 31-01-2020 9:59 Lectures 4989
Desmantellada una organització criminal dedicada a la distribució i venda de drogues al Penedès i al Garraf. Mossos d'Esquadra

Desmantellada una organització criminal dedicada a la distribució i venda de drogues al Penedès i al Garraf. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van detenir, el 25 de gener, nou homes de nacionalitat marroquina, de 18 a 48 anys, i veïns de Bellvei, Cubelles i Vilafranca del Penedès, com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública, concretament tràfic de drogues i per pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar el mes d’agost quan els agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Garraf van tenir coneixement d’un punt de venda al detall de cocaïna, haixix i marihuana, concretament en un domicili al municipi de Cubelles.

Els agents van aconseguir determinar que en el punt de venda, estratègicament ubicat per a dificultar la tasca policial, els investigats havien establert un horari comercial de 12 hores ininterrompudes i posteriorment s’adreçaven a descansar en un altre domicili del mateix municipi.

Gràcies a les gestions d’investigació, els agents van aconseguir identificar a les persones encarregades de la distribució de les diverses substàncies estupefaents així com als seus proveïdors, a diversos municipis de les comarques de l’Alt Penedès, del Baix Penedès i del Garraf.

Així mateix van aconseguir evidenciar que les persones investigades realitzaven diferents tasques concretes dintre de l’organització per facilitar l’activitat criminal.

Finalment, el 25 de gener, es van realitzar set entrades i registres, concretament sis domicilis i un local, als municipis de Bellvei, Cubelles i Vilafranca del Penedès i es van detenir nou persones com a presumptes autors d’un delicte continuat contra la salut pública, en la seva vessant de substàncies que causen un greu dany a la salut, com són la cocaïna i el haixix, i per pertinença a grup criminal.

Durant els escorcolls, es van intervenir 172.000 euros en efectiu i 125 grams de cocaïna, 350 embolcalls de haixix, també conegudes com a bellotes, 67 kilograms de haixix, en forma de pastilles i 35 pots de vidre amb marihuana.

Els investigadors estimen que el valor en el mercat negre de les substàncies estupefaents comissades seria de més de 137.000 euros

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar l’ingrés de presó de sis dels nou detinguts i la llibertat amb càrrecs dels tres restants.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Desmantellada una organització criminal dedicada a la distribució i venda de drogues al Penedès i al Garraf
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres