Serveis públics

SOS menjadors celebra que el Govern garanteixi que les AFA podran seguir gestionant els àpats escolars

L'entitat demana als Consells Comarcals que aturin les licitacions a l'espera de l'activació del nou marc regulatiu

ACN Barcelona 04-02-2020 20:56 Lectures 1612

La coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics ha celebrat que el Govern garanteixi que les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) que ho vulguin podran seguir gestionant els àpats de les seves escoles. La llei d'acompanyament dels pressupostos establirà el marc legal necessari perquè les agrupacions de familiars d'alumnes puguin seguir desenvolupant aquesta tasca. La gestió dels menjadors de les escoles havia estat a l'ull de la polèmica els darrers mesos per la por que l'anomenada Llei Aragonès –que finalment ha estat rebutjada pel Parlament- establís com a norma la gestió delegada en empreses terceres i posés pals a les rodes al model de cuina gestionada per les AFA.

Ara, però, l'entitat afirma que en una reunió amb la Direcció General d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa del Departament d'Educació celebrada aquest dilluns es va informar que la gestió de les AFA estarà garantida un cop s'aprovin els comptes públics.

És per això que SOS Menjadors ha fet una crida a tots els Consells Comarcals i Ajuntaments de Catalunya on hi hagi AFA interessades a gestionar els àpats escolars perquè aturin les licitacions que puguin tenir en marxa a l'espera dels pressupostos "i de l'activació automàtica del nou marc regulatiu amb rang de llei", segons ha explicat en un comunicat.

D'altra banda, l'entitat també ha demanat que els resultats del procés participatiu engegat el curs escolar passat pel Departament d'Educació sobre la gestió de la franja del migdia "portin a regular quan abans millor" aquest espai en el seu vessant alimentari per garantir una alimentació "justa, sana i sostenible" a les escoles, així com per assegurar que el migdia escolar "sigui una continuïtat del projecte educatiu del centre".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No