Carnaval 2020

La policia local de Vilanova reforça el dispositiu de seguretat durant el Carnaval

S'incrementarà el nombre d'agents i s'incidirà en temes com el consum d'alcohol i drogues, l'assetjament, el vandalisme o la mobilitat, per garantir que la festa se celebri amb normalitat i sense incidents

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-02-2020 15:12 Lectures 3660
La policia local de Vilanova reforça el dispositiu de seguretat durant el Carnaval. Ajuntament de Vilanova

La policia local de Vilanova reforça el dispositiu de seguretat durant el Carnaval. Ajuntament de Vilanova

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ja té a punt el dispositiu de seguretat a la ciutat durant la celebració del Carnaval. Un dispositiu similar al d'anys anteriors, que té com a objectiu garantir que les diferents activitats es realitzin amb normalitat i sense incidents destacables.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Blanca Albà, ha explicat que “l'experiència de molts anys ens permet adequar el dispositiu policial durant aquestes dates a la ciutat, segons les necessitats de seguretat de cada moment i les característiques i singularitats de cadascun dels actes. L'augment de personal en aquests dies ens ha de permetre poder garantir el bon desenvolupament de la festa, la seguretat dels assistents i vetllar perquè s'acompleixin les normatives i ordenances municipals”.

Un dels aspectes sobre els quals s'incidirà és en el consum d'alcohol i drogues, sobretot entre els menors d'edat i en les persones que es desplacin amb vehicle. Per aquest motiu entre els dies 20 i 26 de febrer, en coordinació amb el Servei Català del Trànsit, es realitzaran controls preventius en diferents punts de la ciutat.

Durant la celebració de la Merengada el dispositiu s'ha dissenyat per prevenir possibles actes de vandalisme i es controlaran aquells establiments que tenen a la venda d'ous, escumes i altres objectes susceptibles de ser utilitzats, en una festa on només s'hi val tirar merenga.

Divendres, la policia local farà controls exhaustius dels establiments que es dediquen a la venda de begudes alcohòliques i/o altres substàncies tòxiques, per evitar que les puguin subministrar a menors d'edat durant la celebració de l'Arrivo. La mesura s'estendrà també les nits de dissabte i dimarts de Carnaval. El control en el subministrament d'alcohol també es farà a les carrosses de les entitats per evitar que en facilitin als menors i, com en anys anteriors, es faran controls d'alcoholèmia als conductors de les carrosses.

El dispositiu durant les nits de divendres, dissabte de Carnaval i dimarts del Vidalot, es reforçarà amb la presència permanent, a la plaça de la Vila, d'agents uniformats i de paisà, per garantir que la festa es desenvolupi amb normalitat. També augmentarà el personal de l'Oficina d'Atenció Ciutadana de la policia vilanovina i s'establirà un protocol de coordinació amb el Punt Lila, per atendre casos d'assetjament o agressió sexual, en el cas que es produïssin.

Durant el diumenge de Comparses el dispositiu se centrarà en temes de mobilitat per tal de garantir la seguretat tant dels participants com dels visitants, amb talls de trànsit a la zona centre i desviament de vehicles per itineraris alternatius. Com en altres anys hi haurà presència policial en els accessos i interior de la plaça de la Vila, durant les guerres de caramels.

En temes de mobilitat, cal afegir que durant les hores de més afluència de públic i durant la celebració d'activitats com l'Arrivo, la Policia Local restringirà o tallarà el trànsit en determinats carrers i facilitarà itineraris alternatius.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No