Ginecologia

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi

Hi ha una diferència d'1,4 anys entre les dones que viuen envoltades de vegetació i les que no

ACN Barcelona 13-02-2020 10:28 Lectures 2884
Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi. EIX

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi. EIX

Viure a veïnats amb més zones verdes podria retardar l'aparició de la menopausa, segons un estudi d'ISGlobal i de la Universitat de Bergen. Els motius són la disminució de l'estrès i la millora de la salut mental, alguns dels beneficis que comporta el verd. Publicat a la revista 'Environment International', la recerca es basa en les dades de 1.955 dones de nou països diferents. Les que vivien en àrees amb una vegetació escassa van desenvolupar la menopausa 1,4 anys abans, als 50,3 anys de mitjana. Les que estaven envoltades de zones verdes la van tenir als 51,7 anys.

Aquestes dones són participants de l'Estudi Europeu de Salut Respiratòria, i pertanyen a nou països diferents (Espanya, França, Alemanya, Bèlgica, Regne Unit, Suècia, Estònia, Islàndia i Noruega). Durant més de vint anys, van respondre a diversos qüestionaris sobre els seus hàbits de vida i el seu estat de salut, es van sotmetre a anàlisis de sang i van rebre un seguiment sobre la quantitat de vegetació al voltant de les seves llars.

El moment en el qual apareix la menopausa depèn de factors genètics i d'hàbits de vida com el tabaquisme, l'obesitat, l'activitat física i l'ús d'anticonceptius orals. L'associació amb els espais verds es pot deure a diversos processos biològics relacionats.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No