LGTBIfòbia

Condemnen a 15 anys de presó un neonazi de Vilafranca per matar un home homosexual a Montgat fa 20 anys

Va escriure a la paret amb sang 'Hitler tenia raó' i les sigles del Ku Klux Klan

ACN Vilafranca del Penedès 13-02-2020 18:14 Lectures 3803

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 15 anys de presó un neonazi, veí de Vilafranca del Penedès, per matar un home homosexual a Montgat fa 20 anys. Després va escriure a la paret amb sang 'Hitler tenia raó' i les sigles del Ku Klux Klan. Després que ell mateix confessés els fets, el jurat popular el va declarar culpable d'un delicte d'assassinat amb traïdoria i acarnissament, amb l'agreujant de discriminació per orientació sexual. Haurà d'indemnitzar el fill de la víctima amb 45.000 euros, i la seva germana amb 25.000. El condemnat havia quedat amb la víctima per anar a casa seva. Un cop allà, aquest últim va beure alcohol i es va despullar per tenir-hi relacions sexuals. Va ser llavors quan l'agressor el va apunyalar amb un ganivet. L'homicida era un exmilitar espanyol que vivia a Vilafranca del Penedès i que hauria conegut la víctima a través d'anuncis de contactes.

Els fets van tenir lloc el 8 de març del 2000. El ja condemnat, considera la sentència, va realitzar l'atac per sorpresa, de manera que la víctima, que anava begut ni ho esperava, no va poder reaccionar. Va patir un temps d'agonia i finalment va morir. "L'acusat va realitzar la seva acció mogut pel menyspreu que li provocava l'orientació sexual de la víctima, que era homosexual", continua.

En el moment dels fets era simpatitzant d'idees derivades del nazisme i del supremacisme blanc. És per això que va fer les inscripcions, a més de col·locar-li una flor a l'orella dreta. L'autor dels fets va ser detingut a Colòmbia i extradit a l'Estat el 20 de setembre del 2018.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No