Curs 2019/20

La Fira Musical Escolar, un any més a Vilafranca

Es fan un total de 121 audicions de petit format adreçades als més de 2.000 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca

Redacció Vilafranca del Penedès 25-02-2020 17:34 Lectures 1037
La Fira Musical Escolar, un any més a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

La Fira Musical Escolar, un any més a Vilafranca. Ajuntament de Vilafranca

Des de dilluns dia 2 fins al dimecres 11 de març a l’Escola Municipal de música Maria Dolors Calvet es fan un total de 121 audicions de petit format adreçades als més de 2.000 nens i nenes que cursen de 1r a 4t de primària a les deu escoles de Vilafranca. També l’alumnat de l’Escola Delta-L’Espiga participa en aquesta activitat.

Aquestes audicions configuren la Fira Musical, una activitat de sensibilització musical que des de fa alguns anys organitza l’Ajuntament de Vilafranca amb la col·laboració del professorat de música de les escoles que hi participen. El projecte és força ambiciós i preveu una programació que s’aplica al llarg de quatre cursos escolars. Cada curs es dissenya un paquet de tres audicions, cada una d’elles amb instruments musicals d’una determinada família. Amb això s’aconsegueix que, en acabar els quatre primers cursos de primària,  els nens i nenes de les escoles de la vila hagin participat en un total de dotze audicions diferents -tres per any-, aconseguint un coneixement molt vivencial d’un gran nombre d’instruments i l’experimentació de la música en directe.

Els continguts que es treballen en les diferents audicions es treballen amb el professorat de música de les escoles abans que tingui lloc l’activitat.  Això fa que es pugui realitzar un treball previ a l’aula per conèixer els diferents instruments que els alumnes podran escoltar i veure en visitar la Fira Musical. Però el treball no s’acaba aquí, ja que, en finalitzar l’activitat i un cop a l’aula, es continuen treballant tots els aspectes que s’han observat a la Fira Musical.

Enguany, la proposta que s’ha dissenyat consta de tres audicions:

·         Piano i clavicèmbal: a càrrec de Teresa Rios i Darío Tamayo, respectivament.

·         Instruments de vent-metall: a càrrec de Cati Terrassa (trompa), Àlex Ricart (trompeta), Pere Montserrat (trombó) i David Parras (tuba).

·         Guitarra i flauta travessera: a càrrec de Lluís Giménez i Jordi Mestres, respectivament.

Molts d’aquests músics són penedesencs. Alguns d’ells tenen una llarga experiència en el món de la docència, ja sigui com a professors o impartint tallers i cursos.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres