Carnaval 2020

Els Mossos denuncien 60 conductors beguts i 14 drogats i detenen 24 persones durant el Carnaval de Sitges

Més de mil agents han participat en un dispositiu especial que ha tornat a usar drons per obtenir imatges aèries

ACN/ Norma Vidal Sitges 26-02-2020 15:01 Lectures 2387
Dispositiu de seguretat, tant a les andanes com als vagons, dels Mossos d'Esquadra durant el carnaval al Garraf. Mossos d'Esquadra

Dispositiu de seguretat, tant a les andanes com als vagons, dels Mossos d'Esquadra durant el carnaval al Garraf. Mossos d'Esquadra

Els Mossos han denunciat 60 conductors beguts i catorze drogats durant el Carnaval de Sitges, que s'ha celebrat entre el 22 i el 26 de febrer al municipi. A més, han detingut 24 persones per delictes de furt, de robatori amb força o violència, tràfic de drogues, atemptat als agents de l'autoritat i lesions i per trencament de condemna. Més d'un miler d'efectius dels Mossos i de la Policia Local han participat en el dispositiu especial que s'ha dut a terme a la població del Garraf durant els dies de festa. Per segon any consecutiu s'ha incrementat la vigilància a les urbanitzacions per prevenir els robatoris a l'interior de domicilis, i s'han fet servir drons per obtenir imatges i vídeos generals del moviment de les comparses i del públic.

Més d'un centenar d'agents dels Mossos han participat en els controls que durant els darrers dies s'han dut a terme a Sitges. S'han fet 937 lectures d'alcoholèmia de les quals 55 han donat positiu administratiu per alcoholèmia i cinc positiu penal, és a dir, una taxa d'alcohol en aire expirat superior als 0,60 miligrams per litre. Pel que fa a les proves de droga, catorze van ser positives.

Per altra banda, la policia ha detingut 24 persones. Durant la nit del dissabte va arrestar tres persones per delictes de furt. Diumenge a la nit, va detenir set individus per delictes de furt, tres per tràfic de drogues, dues per atemptat a l'autoritat i lesions, dues per trencament de condemna i un amb un requeriment pendent. Pel que fa a la matinada de dimarts, els agents van arrestar sis persones, de les quals dues per furts, una per tràfic de drogues, una per robatori amb força i dues per robatori amb violència.

A més, durant els dies de festa s'han aixecat 35 actes de denúncies administratives, nou d'elles per tinença de substàncies estupefaents.

Com ja es va fer l'any 2019, la policia va desplegar un dispositiu especial per prevenir els robatoris a l'interior de domicili, amb controls de pas i vigilància mòbil a les urbanitzacions i amb la participació de la Unitat de Mitjans Aeris.

De la mateixa forma es van tornar a utilitzar drons per obtenir imatges i vídeos generals del moviment de les comparses i del públic al centre de coordinació, aconseguint una visió global del desenvolupament dels actes.

A causa del nivell d'alerta antiterrorista vigent, quatre sobre cinc, es van instal·lar de nou barreres 'New Jersey' sobre la vorera i en ziga-zaga a la calçada.

Per altra banda, a l'estació de tren ses va fer un dispositiu de control format per agents de la Brigada Mòbil i vigilants de seguretat de Renfe. Alhora es van fer actuacions per prevenir il·lícits penals i conductes incíviques a les instal·lacions i a l'interior dels trens. Així mateix, a les estacions de l'R2 sud entre Barcelona i Sitges es van realitzar controls preventius per part de les diferents comissaries del territori.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres